Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 24 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, ute på tisdagar och torsdagar, på Aggarpsvallen kl 17:00-18:30. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Furulund hemma
2018-04-21 14:21
Dags för hemmamatch mot Furulund som vi aldrig tidigare stött på. Vi anade en tuff match och så blev det också. Vi hade ett bra snack innan match kring just detta med att ta kampen och att visa rejäl inställning till uppgiften och det gjorde tjejerna riktigt bra.
Vi har, med start på senaste träningen, börjat lägga fokus på försvarsspelet. Tjejerna börjar kunna prata om press, understöd och täckning och det var fantastiskt kul att se hur dem inledde matchen med stort fokus på dessa bitar. Här finns utveckling att ta av men starten lovar gott. Tjejerna lyckades hitta rätt i sina utgångspositioner och fick igång kommunikationen. Gång på gång fick vi till en bra press på motståndaren med bollvinst, i någon form, som väl värd utdelning.
Vi fick även idag se ett vårdat spel där vi jobbar med våra positioner och där vi försöker hitta framförallt väggspel. Tack vare detta tar vi oss, under hela matchen, fram fint längs kanterna. 
Det var en ganska jämn match under period ett och två så det kändes snöpligt när Furulund får in ledningsmålet, efter en hörna, precis innan första pausvilan.
Tjejerna repade mod och vi pratade bara prestation hela tiden och i tredje perioden fick vi bra utdelning på vår höga press och det enorma jobbet som lades ner. Vi ska väl ärligt säga att vinden hjälpte till med pressen men motståndarens fina spel var bokstavligt talat bortblåst och dem bara slog ifrån sig. Två mål efter fina prestationer gör att tjejerna lyckas vända till seger 2-1. Men oavsett hur det slutat så var prestationen femstjärnig under hela matchen. Imponerande tjejer!
Seriepremiär
2018-04-14 14:25
Första seriematchen var borta mot Vellinge IF. Lite smånervöst och pirrigt på sina håll men så ska det kanske vara och det var nog lika i båda lagen.
I första perioden föll vi in i motståndarens sparka och spring-spel utan att få ordning på vårt eget. Efterhand och framförallt i första pausen fick vi pratat ihop oss och fick bättre ordning på vårt spel. Vi tog då också över mer och mer. Vi fick bättre ordning på bredden, via våra yttrar, och även i djupled centralt började vi hitta lite alternativ. Ett par riktigt fina anfall med både väggspel och överlappningar, var värda en bättre utdelning än mållöst även efter två perioder. Vårt övertag fortsatte och tjejerna spelade riktigt fint och hittade fler väggspel och fina uppspel via kanterna. Till sist kom vårt ledningsmål. Då hade vi redan haft flera missade frilägen, där vi verkligen lyckades pricka deras målvakt, och boll i ribban. Så det var inget snack om att det var rättvist. Det viktigaste här är att tjejerna tränar på allt som vi jobbar med och fortsätter kämpa på, målen kommer förr eller senare. 
Med några minuter kvar lyckas Vellinge få in en boll. Enda skottet på mål sen första perioden kändes det som. Kanske blev vi aningen försiktiga och passiva just i det momentet men inget att göra åt saken. Tjejerna repar mod igen och är ganska nära att åter ta ledningen men det stannar vid oavgjort denna gång.
Trots allt en godkänd premiär och en prestation som utvecklas under matchens gång. Det lovar gott för fortsättningen, bra jobbat tjejer!
Sista träningsmatchen
2018-04-08 18:39
Sista träningsmatchen, innan serierna drar igång, var en bortamatch mot Janstorp. Denna gång lite mer inriktning på 06-betonade lag.
Även idag spelade vi med den nya retreat-line och det är bra att tjejerna får testa på det även om det faller sig naturligt utan att vålla förvirring. Idag var också första gången vi spelade med tre perioder istället för två halvlekar. Mycket nymodigheter....
Våra tjejer avslutar träningsmatchandet med en ganska bra prestation men idag fick vi inte in bollen i mål trots bl a något friläge och en boll i ribban. 
Dem senaste två veckorna har vi tränat mycket på att använda sig av väggspel för att ta sig förbi en motståndare. Kul att se att tjejerna försöker och vi fick se flera lyckade väggspel idag som var värda bättre utdelning än vad det blev av det.
Matchen upplevdes stundtals ganska tempofattig och där föll vi nog in lite för mycket i motståndarens lägre tempo. Vi landade också in i att vi jobbade en och en, lite för mycket, när vi satte press i vårt försvarsspel. Vi har inte jobbat så mycket med försvarsspelet utan detta har vi som fokus om någon vecka. Men om vi lyckats bättre där idag hade vi säkert både vunnit mer boll, kanske högre upp i plan, samt skapat fler chanser.
0-0 i paus blev till slut en uddamålsförlust. En bra avslutning på vintersäsongen dock och nu ser vi fram emot vårens seriematcher. Bra jobbat tjejer!
Sammanfattning efter möte med Klagshamn
2018-03-25 13:18
Träningsmatch hemma mot Klagshamn på schemat och en bra prestation av tjejerna där första 15 min sticker ut rejält. Dem minuterna är några av våra bästa fotbollsminuter nånsin. Ett vårdat spel med mycket rörelse och kommunikation. Tjejerna hittade lösningar i djupled och längs kanterna och visade prov på både väggspel och att man hittade rätt i sina positioner. Ett under att vi inte gjorde mål men det intressanta är att vi skapar chanser och hur vi skapar dem.
Klagshamn har ett fint anfall i första halvlek vilket resulterar i friläge och ledningsmål. Bara att gratulera dem. Dem får sedan turligt in ett andra mål, precis innan paus, där ett inspel styrs oturligt in i eget mål. Men som vanligt, hellre att vi är där och försöker än att vi inte är på plats eller vet vad vi ska göra.
En god omstart efter paus med nytt tag om spelet. Dock får vi ett tredje mål emot oss där motståndarens forward snappar upp en långboll, utan adress, och drar till med en klassisk tå-paj i krysset. Inget att göra åt saken. 
Våra tjejer fortsätter försöka och dem fina anfallen fortsätter avlösa varandra. Till sist belönas dem med ett mål också. Det kunde varit många fler mål då vi har minst tio rejäla målchanser men inget att hänga upp sig på. Vi får se många härliga uppspel, väggspel och spelvändningar. Sånt som vi tränar på vilket är långt mycket viktigare i långa loppet. Att tjejerna sedan börjar prata om överlappningar, spela upp bollen på felvänd spelare med tillbakaspel samt att komma halvt rättvänd värmer i våra tränarhjärtan. Riktigt fint spel idag tjejer!
Träningsmatch mot Janstorp
2018-03-24 12:09
En ganska jämn och välspelad match på det stora hela. Tittar man bara på resultatet så ser det inte så ut men det speglar inte matchen riktigt och prestationen från tjejerna var bra.
Vi inledde något försiktigt första minuten men kom in i det bra och tog över spelet resten av halvleken. 4-5 hörnor och  några skott och halvchanser men framförallt var vi mycket på motståndarens planhalva. Dem har inte ett skott på mål på hela halvleken och är inte många gånger, med bollen under kontroll, på vår del av planen.
I andra får Janstorp ett tidigt ledningsmål efter lite missförstånd och passivitet i situationen som uppstod. Efter det börjar det så smått märkas, på våra tjejer, att dem många återbuden, i sista stund, tog ut sin rätt. Vi hade få spelare i matchtruppen, och många fick flytta runt på olika positioner hela tiden, medan Janstorp hade gott om avbytare. Två gånger till, med kort mellanrum, märktes tröttheten i beslutsfattandet och båda gångerna hade vi oturen att det blev mål. Sånt som händer. 
Dock håller vi, på det stora hela, spelet väl uppe och kommer i flera fina anfall längs kanterna, precis som i första halvlek, med ytterbackar som fyller på, väggspel osv. Vi har både hörnor, halvt friläge och två rejäla skott, i bra lägen, varav ett går mitt på målvakten och ett strax över. Tjejerna ska helt enkelt vara nöjda med matchen och se lärandet i att hantera förutsättningar på bästa sätt. Bra jobbat tjejer!
 
SPONSORER
FACEBOOK