Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 25 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, ute på tisdagar och torsdagar, på Aggarpsvallen kl 17:00-18:30. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Sammanfattning efter dubbla hemmamatcher
2017-09-18 15:32

I helgen spelade vi två hemmamatcher efter varandra. Först mot Backarnas FF och sedan mot Hyllie.

I båda matcherna hade vi samma fokusområden och det är dem vi jobbar mycket med just nu. I defensiven vill vi hålla en god koumnikation och se sig omkring för att orientera sig och kunna hålla ihop laget. Framåt jobbar vi mycket med att försöka flytta bollen snabbt och att inte ge bort den till motståndaren genom att vårda bollen väl.

Match ett var ganska svårspelad med tanke på att motståndaren verkligen bara tjongade iväg bollen. Det blir lite ryckigt och bollar som studsar till höger och vänster. Våre tjejer gjorde så gott dem kunde och när tillfälle gavs jobbade dem verkligen med våra fokusområden. Det var väldigt tydligt när vi vårdade bollen och var noga i passningsspelet där framförallt mål två och tre var bra exempel på detta. Bakåt höll vi ihop laget så gott det gick och försökte hela tiden hålla igång komunikationen. 3-0 till sist som absolut kunde blivit ett eller två mål till.

Match två var lite mer strukturerad och här fick vi också träna mer på dem defensiva bitarna då motståndaren också försökte spela fotboll och hade framförallt en tjej som var riktigt vass. Det syntes tydligt, under matchens gång, hur tjejerna lyckades med komunikationen och med att hålla ihop laget. Helt fantastiskt press-spel fick vi också se och till sist var både motståndaren och den enskilde spelaren ganska så utraderade som offensivt hot. Vi tog över spelet mer och mer. En ledning med 1-0 blev underläge med 1-2 innan paus varpå vi kvitterar och går för ett segermål, som inte varit oförtjänt, men det stannar på 2-2.

Totalt sett en bra fotbollsdag med mycket lärande för tjejerna och två fina prestationer. Till sist, alla våra fem mål gjordes av ytterbackar. Ett härligt kvitto på att vi deltar med hela laget i spelet och att vi alla bidrar till framgångarna. Gott så!

Bra jobbat tjejer!

Referat efter Eslöv borta
2017-09-13 07:17
På förhand kändes det som om vi kunde få det svårt då vi upplevde att tjejerna var lite okoncentrerade och dem hade svårt med rätt fokus. Dock taggar våra tjejer till och samlar ihop sig själv och laget på ett förträffligt sätt.
Matchinledningen är väldigt bestämd och kontrollerad. Vi hade pratat om, återigen, att jobba med bitarna kring kommunikation och att ha koll på läget runt dig genom att få upp blicken och se sig omkring. Vi är också igång med att jobba med att hålla ihop laget och jobba tillsammans. Allt detta lyckas tjejerna jättebra med från start och första halvlek är nästan lite av ett skolboksexempel på hur det ska se ut. Som en följd av detta ramlar målen in i jämn takt där framförallt vårt ledningsmål var klockrent sett till dessa bitar med att hålla ihop laget, gemensam press, bollvinst och snabb omställning. Ledning 4-0 i paus och inte ens motståndarens tröjdragningar och sena knuffar störde oss. Skönt att höra tjejernas snack kring det och hur man hanterar att ha fokus på rätt saker.
Första delen av andra halvlek tappar vi fokus, på vår organisation och våra positioner, en aning och då blir vi lite mer utspridda och spelet drar sig mot att bli mer på chans. Vi snackar ihop oss efterhand och tjejerna lyckas korrigera detta och genast tar dem grepp om spelet rejält igen. Två bollar ytterligare i mål framåt och det blir väldigt tydligt med vinsterna, för hela laget, när vi lyckas med att ligga rätt i position, hålla god kommunikation och att ha koll på läget runt omkring sig. Vi fortsätter jobba med detta men nu har vi tagit flera kliv framåt på bara några matcher, kul att se.
Fin prestation tjejer!
Kommunderby
2017-09-09 12:36
Kommunderby, eller till och med byderby, mot Skabersjö/Anderslöv och lagen delade vänskapligt på poängen, 1-1.
Vi hade innan matchen pratat om att fortsätta på den inslagna vägen med att se sig omkring, hålla igång en god kommunikation och sätta fart på både boll och fötter. Vi blandade och gav lite skulle man kunna säga.
Vi tog tidigt kommandot genom att trycka ner motståndaren mot eget mål. Chanser saknades inte men idag var skärpan inte riktigt där.
Efter ett tag föll vi in i motståndarens sparka och spring spel och vi började slarva lite med passningar och bara dra iväg bollar utan tydlig adress. Då blir det böljande och mer på chans vilket är jobbigt oavsett vem man möter. Vårt lag blev, i samband med detta, mer utdraget. Vi hade faktiskt tur och bra målvaktsspel som höll målnollan, bakåt, intakt i slutet på första halvlek.
Vi pratade mycket om dessa saker i pausen men vi fick inte heller i andra halvlek helt rättat till detta. Vi försöker vårda bollen bättre men om den som passar fattas nån procent i fokus och den som ska ha bollen inte riktigt är beredd så blir det svårt och missarna kan se enkla ut. Vi kom också in i den gamla trallen med att många gick på plan eller stannade upp och stundtals tappade vi spelet som lag och istället blev det mer jobb en och en utan att man fick hjälp.
Vårt ledningsmål var ett fint exempel på när det fungerar. Bollvinst och två distinkta passningar framåt, till spelbar forward. En jättefin medtagning och blicken upp resulterar i skott i mål. Vi hade också fler liknande anfall i andra så tjejerna försökte så gott dem kunde. Det var helt enkelt en sån dag där allt inte riktigt kuggade i fullt ut men här finns mycket att lära sig även av denna match. Det visade, inte minst, tjejernas egna kommentarer och funderingar efteråt.  Gott så och bra kämpat i regnet tjejer!
Svedala-Kulladal
2017-09-03 20:36
Helgens andra hemmamatch stod mot Kulladals FF. Tidig lördagsmorgon och halvsömniga tjejer men dem fick till bra pepp och fokus under uppvärmningen. Det syntes också när matchen drog igång för tjejerna tog ett ordentligt grepp om matchen. Vi är väl, i ärlighetens namn, lite längre än motståndaren i vår utveckling men då är det viktigt att fokusera på den egna prestationen och det vi vill träna på. Det lyckades tjejerna bra med i första halvlek. Vi hade pratat mycket om kommunikation, att se sig omkring samt att hålla ihop laget och jobba tillsammans. 
Andra halvlek fortsatte som den första men rätt snart tappade vi fokus, en aning, samtidigt som vi föll in i motståndarens chansspel. Dessutom började viss ork tappas och då tappar du koncentrationen. Vi blev väldigt utdragna och utspridda som lag och att spela fotboll då är jobbigt. Dock kontrollerade vi fortfarande matchen och fortsatte skapa chanser och göra mål. Men vi tillåter motståndaren, lite slarvigt, att göra två och ett par riktigt fina målvaktsinsatser hindrar dem från någon nätkänning ytterligare. Resultatet där vi vinner med 9-2 speglar matchbilden ganska väl och på helheten går det ej att klaga. Man kan ändå alltid hitta detaljer eller moment att förbättra eller träna mer på. Hursomhelst en bra avslutning på matchelgen!
Bra jobbat tjejer!
Tuff men utvecklande hemmamatch
2017-09-02 11:46
Matchhelgen inleddes med hemmamatch mot Dösjöbro. Och vilken match det blev! Vi visste att det skulle bli tufft, motståndaren är långt fram i utvecklingen och är redan igång med 9-mannaspel samt träning/matchning med äldre tjejer. Därför är det väldigt imponerande att se tjejernas utveckling under matchens gång samt att vi tar utmaningen på rätt sätt.
Första minuterna var tuffa då vi inte tilläts få nån som helst lugn och ro. Intressant att se hur vi inser att vi behöver steppa upp i kommunikationen och att vi skapar bättre förutsättningar genom att se oss omkring och hålla igång fotarbetet.
Ganska snabbt gör vi 1-0 i en perfekt genomförd kontring. Dock smäller det snabbt till två gånger om bakåt och vi har ett underläge. Vid båda målen var vi aningen försiktiga och det straffar sig direkt. Men vi tog det som en läropeng visade det sig.
Ett bra snack i paus och en liten korrigering av vår egna kravbild. Vi vill utvecklas men har en bit kvar innan vi är i nivå med motståndaren och då är det också så vi ska bedöma våra aktioner och vår prestation. Det vi vill se är att vi tar steg på rätt håll. Det i kombination med att vi ännu mer skulle se oss omkring gjorde nytta i andra halvlek. 
Vi står upp riktigt bra och tog så smått kommandot över spelet. Motståndaren spelar bra men nu är der mer kontringsspel och långbollar som tar dem framåt. Våra tjejer höll ihop laget fantastiskt bra och var hjälpta av att hela tiden höra "se dig omkring". Vi vågar försöka spela fotboll och det hade inte varit helt orättvist med en kvittering. Nu uteblev den denna gång, trots boll i ribban och en del andra chanser, men prestationen är helt klart en av våra bästa någonsin. Utvecklingen och lärandet, under matchen, är väldigt tydlig och hela laget skall vara stolta över sin insats. Mycket fin prestation tjejer!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 12:00
2 - 2  
Lör 16/9 10:00
3 - 0  
Tis 12/9 18:30
0 - 6  
Lör 9/9 10:00
1 - 1  
Lör 2/9 10:00
9 - 2  
Fre 1/9 18:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
FACEBOOK