Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 25 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, ute på tisdagar på Aggarpsvallen kl 17:00-18:30 och inne på lördagar på Marbäcksskolan kl 08:30-10:00. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Referat efter Svedala-Kvarnby
2018-01-20 17:02
Andra matchen i Winter Champions. Även denna gång stötte vi på tufft motstånd. Ett lag som som spelat 9-manna och mot äldre i ett helt år redan och även denna motståndare har 1-2 st 04:or i laget. Det måste vi ha med oss när vi bedömmer vår prestation.
Vår första halvlek är helt ok och lovar definitivt mer. Vi gör 1-0 och hade flera fina omställningslägen, kontringar och inspel. Vi försökte kämpa på med snacket på plan och att tuffa till oss i närkamper. På det stora hela har vi ok kontroll på motståndaren i första halvlek och vi fortsatte på förra veckans inslagna väg.
Andra halvlek blev tuffare men det var för att vi tappade lite av vår aggressivitet och blev för försiktiga. Med det kom också mer duttiga passningar och vi tillät motståndaren ta över. Dem gör tre ganska snabba mål och samtliga är ganska lika varandra. I alla fallen är vi lite för passiva och lite tveksamma. 
Vi dippar absolut litegrann i andra halvlek men vi är fortfarande gröna i 9-manna spelet och möter tufft motstånd. Så kan det bli ibland men viktigast att vi visar att vi förstår vad vi kan ändra och påverka samt lär oss av våra små missar här och där. 
Trots allt vinner vi ena halvleken och ser många bra prestationer och aktioner. Det tar vi med oss till nästa gång tjejer!
Första matchen Winter champions
2018-01-13 14:26
Vi mötte Harrie borta i första matchen för året. Vi anade en tuff match då motståndaren hade lite äldre struktur på sitt lag samt att dem har spelat 9-manna i ett helt år redan. Dessutom hade vi lite nytt tänk kring vår egen taktik vilket också skulle kunna bidra till osäkerhet eller att det blir rörigt. Bara att ta tjuren vid hornen och ta sig an uppgiften. Och det gjorde verkligen våra tjejer. Matchen var, på det stora hela, ganska jämn och slutade till sist, efter böljande spel fram och tillbaks, 3-3. Vi tar ledningen men Harrie kvitterar, lite oturligt, precis innan paus. Tjejerna var nöjda i paus vilket dem också hade anledning att vara. Strax efter starten på andra halvlek dippar vi lite. Tappar lite i positionsspelet och blir onödigt försiktiga med bollen. Motståndaren utnyttjar detta två gånger om men båda gångerna kvitterar vi. Ca 10-12 min in på halvleken får vi bättre grepp om läget och får bra ordning på spelet igen. Vi ser flera fina anfall, längs kanterna, som med minsta flyt hade resulterat i fler mål framåt. Nåt inspel vi inte får rätt på, nån halvmiss i skottlägen och vissa inlägg täcks till hörna. Inte hela världen utan det är intentionerna som är bra. Vi har dessutom en boll i stolpens insida som verkligen dansar på mållinjen. Vi såg hur vi så smått började hitta rätt med spelvändningar och uppspel. Vi ska bara lära oss att trycka till dessa bollar ordentligt, hellre för långt än för kort.
Idag lade vi mycket fokus på kommunikation, att flytta bollen och att visa en rejäl attityd och inställning. I alla fallen var det bästa på länge. Självklart finns mer att utveckla men ett stort steg framåt. Riktigt kul att se. Mycket bra prestation tjejer!
Träningsstart 9/1
2018-01-05 11:19

Vi drar igång ute på Aggarpsvallen tisdagen 9/1. Sen kör vi, tills annat meddelas, ute tisdagar och torsdagar kl 17:00-18:30

Vi ses!


// Tränarna

Skånecupen
2018-01-04 11:20

Vi deltog med två lag i årets upplaga av Skånecupen, ett lag i 05-klass och ett lag i 06-klass.

Först ut var våra 05-tjejer och det blev ett antal tuffa matcher. Vi började mot Husie och där gör tjejerna en ganska bra insats. Första matchen är alltid vad det är och vi lägger inte heller ner nån speciell träning eller tanke på taktik i innomhusspelet. Vi tar ledningen med 1-0 men Husie lyckas kvittera, lite olyckligt, med ca 40 sekunder kvar. Sånt kan hända när vi försöker ha mentaliteten att inte ge bort bollen och att spela sig ur en situation, inte hela världen. Match två var en ganska rejäl dipp gällande inställning och attityd och hur vi tog oss an uppgiften. Vi fick prata rejält efteråt kopplat till vad vi bestämt innan matchen och hur vi ville uppträda på planen. Så länge vi lär oss av "sämre" insatser eller när det blir fel så har vi nånstans nytta av det i långa loppet. Det var tydligt, i match tre, att snacket och revanschlustan gjort nytta. Det var den klart tuffaste matchen, rent fysiskt, under dagen men här stod tjejerna upp riktigt bra och visade helt annan inställning och fightervilja. Vi tar ledningen med 1-0 men förlorar till sist med 4-2 men gör en bra prestation och framförallt studsade vi tillbaks efter match två. Det var viktigt! Även i nästkommande match tar vi ledningen men även denna match slutade 1-1. Med andra ord tar vi ledningen i 3 av 4 gruppspelsmatcher och det tillsammans med sekvenser från varje match samt hur vi hanterade dippen i match två är positiva bitar att ta med oss. Resultaten räckte till ett B-slutspel och där stötte vi på FC Rosengård. Ett litet återfall till gamla synder, som märktes redan i uppsnacket, gjorde att vi inte riktigt gav oss själva chansen att vara med i denna match som vi förlorade med 0-2. Det gäller att ta sig an matcher och utmaningar på rätt sätt och här såg vi en skillnad mellan vårt 05-lag och vårt 06-lag. Båda lagen mötte FC Rosengård men hos 05:orna var den generella reaktionen, när man fick reda på motsåndet "Åh nej inte dem" medans 06-laget reagerade "Ja, det ska bli kul".


06-laget inledde med en stabil första match mot V.Ingelstad. 1-0 med mersmak. Man försökte vårda bollen men i ärlighetens namn var inte matchtempot det högsta. Match två, mot Kulladal, inleddes med ett snabbt ledningsmål och rejäl press från våra tjejer. På något konstigt sätt lyckades Kulladal vända till ledning, på sina två första och nästan enda skott på mål. Det var frukten av att vi kom lite fel i våra positioner i försvarsspelet samtidigt som Kulladal bara drog i väg bollen lite på chans. Tjejerna lyckads dock kvittera och hade chanser, med bl a en boll i ribban, som borde räckt till seger men man fick nöja sig med oavgjort. I sista matchen mötte vi sedan FC Rosengård och inställningen till denna match var, som sagt, annorlunda än kompisarnas lite tidigare. Det blev en ganska tuff match som till slut slutade med förlust 0-4. Matchen var dock betydligt jämnare än vad resultatet antyder där vi bla skjuter en straff i stolpen vid underläge med ett mål. Vi har ytterligare chanser och både hörnor och farligt frisparksläge men det ville sig inte riktigt. På det stora hela gör tjejerna en bra prestation och endast några gånger tappar vi våra positioner. Skillnaden här var att vi mötte ett tekniskt skickligt lag som var kvicka att utnyttja dem lägen som gavs. 

I lagets samtliga tre matcher fick vi se prov på hur man försöker vårda bollen och spela sig ur situationer samt att vi, för det mesta, håller en god kommunikation vilket är positiva bitar att ta med sig framöver.


En på det stora hela trevlig dag med många bra prestationer och lärdomar och vi hoppas också att tjejerna hade trevligt tillsammans under dagens gång!

Juluppehåll
2017-12-20 08:46

Efter gårdagens avslutning går vi nu på lite välförtjänt ledighet. Tack till alla hjälpsamma föräldrar för året som gått. Och tack alla fantastiska tjejer. Bra jobbat under hösten allihop!

Information kommer när det närmar sig men preliminärt startar vi upp nästa år med uteträning tisdagen 9/1. Vi får se om vädret är med oss!

Tills dess önskar vi er alla ett skönt jullov, härliga helger och ledigheter samt önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/1 10:00
1 - 3  
Lör 13/1 11:00
3 - 3  
Ons 3/1 13:15
1 - 0  
Ons 3/1 09:45
1 - 1  
Fre 15/12 18:30
1 - 1  
Sön 3/12 09:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
FACEBOOK