Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 27 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, ute på tisdagar och torsdagar, på Aggarpsvallen kl 17:00-18:30. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Sista vårmatchen
2017-06-18 15:45
Våromgångarnas sista match var bortamatch mot Kulladal och våra tjejer kom till spel i sitt gröna bortaställ. Det gick onekligen bra det också.
Vi tog kommando om tillställningen direkt och visade att vi ville fortsätta träna på allt vi bestämt och allt vi jobbar med.
I det defensiva vill vi vara tydliga i vår kommunikation och framförallt mycket kommunikation. Återigen så stegras detta efterhand men här finns en bit kvar. Det är viktigt att vi vågar, från alla håll, kliva fram och hjälpa och styra varandra genom att prata med varandra. Även idag ser vi fina aktioner i presspelet och med tanke på den korta tid vi tränat på det så är utvecklingen jättebra.
Offensivt gällde som vanligt att hålla bollen inom laget utan att ge bort den. Det lyckas vi bra med och dem fina anfallen avlöser varandra. Vi både ser och hör hur tjejerna är aktiva med spelvändningar. Vi fortsatte att ha fokus på att flytta med bollen, till fri yta när du får den, och även det såg vi några riktigt bra exempel på. Nästa steg, när du flyttat bollen och "tagit ytan" är att se sig för så att du kan värdera vad du ska göra härnäst. På flera håll ser man hur blicken höjs per automatik, efter en medflyttning, och det är dit vi vill med alla spelare.
Målen avlöste varandra i jämn takt men även idag missar vi många chanser, minst lika många som blir mål. Det intressanta, i förstaläget, är inte om bollen går i mål utan det är hur vi tar oss till avslutslägen och hur vi agerat. Idag var det jättemånga fina prestationer som ledde oss framåt till lägen. Kul att se och en härlig avslutning på våren som till slut landade in i 12 fullträffar! Bra jobbat tjejer!
Sista hemmamatchen under våren
2017-06-17 15:05
Vårens sista hemmamatch stod mot Oxie SK. Vi var numret större men så kan det vara ibland beroende bl a på rotation inom lagen, vilka som kan vara med osv och man får hantera förutsättningarna bäst man kan och jobba med egna prestationen och jobba efter sin plan och vad man tränat på.
Idag ville vi utveckla presspelet 1 mot 1 och satte som "krav" att ingen skulle bli passerad av sin motståndare om det blev ett 1 mot 1 läge i defensiven. Ett kvitto i paus är att vi inte kunde komma på en enda gång som detta hänt, när vi pratade i pausen, vilket är ett gott betyg. I andra halvlek hände det någon gång men riktigt bra jobb av tjejerna här. 
I offensiven fortsatte vi med vårt "mantra" att inte ge bort bollen utan behålla den inom laget. Vi fick se mycket spelvändningar, vägpass och snyggt passningsspel så tjejerna försökte hålla sig till detta. Nån gång föll vi in i motståndarens sparka och spring och då ser man tydligt att spelet blir mycket mer på chans.
I veckan har vi också jobbat med att flytta med oss bollen och att göra en medtagning, där bollen är i rörelse hela tiden, istället för en mottagning där du riskerar tappa fart och bli stillastående. Det syns tydligt hur tjejerna jobbar med detta och främst våra ytterbackar kom i sådana lägen där det blev riktigt tydligt hur mycket mark du vinner genom att flytta bollen med dig direkt.
Många mål framåt i första halvlek men lite fler missade målchanser i andra där vi kan försöka prata med varandra för att informera om läget samt att vi måste vara lite distinktare. Svårt att klaga dock när tjejerna sätter tio baljor, bra jobbat tjejer!
Sammanfattning efter dubbla hemmamatcher
2017-06-10 13:48
Idag spelade vi två matcher, hemma på Aggarpsvallen, efter varandra.
Vi hade samma snack inför matcherna och samma fokusområden. Dessa var att i defensiven prata mycket med varandra och hitta rätt i presspelet och i spel 1 mot 1. Offensivt ville vi fortsätta jobba med att hålla bollen inom laget och inte ge bort bollen. Vi ville också fortsätta trycka fram våra ytterbackar och att dem "tar ytan", med en tempoväxling, om den finns.
I match ett, mot Kulladal, ser vi ett svedalalag som dominerar kraftigt. Vi har boll, stor del av tiden, och får träna mycket på det offensiva spelet. Våra ytterbackar jobbar hårt med sin uppgift vilket är glädjande. Tack vare detta kan vi göra otaliga spelvändningar. Vi fyller också ständigt på med minst en mittfältare framåt och ett bra kvitto, på att ytterbackar och mittfältare fyller på, är att 2 av 3 ytterbackar och alla tre mittfältarna gör minst ett mål var i matchen. 1-0 i paus borde varit mer men till sist rasade motståndaren samman och det blev 10-0. Riktigt härligt och se hur vissa av spelarna anammade presspelet 1 mot 1 som hämtat ur instruktionsboken dessutom.
Match två mot Klagshamn blev betydligt tuffare och mer fysiskt spel precis som förväntat. Våra tjejer stod dock upp riktigt bra. 
Även i denna match fyller våra ytterbackar på i varje anfall och tjejerna jobbar hårt med att ta sig framåt, med en maxad tempoväxling, om och när tillfälle ges. 
I det defensiva arbetet så stegrades kommunikationen genom hela matchen vilket är en positiv utveckling. När vi har bollen blir det väldigt tydligt om vi är aktiva i våra intentioner i att hålla bollen inom laget eller om vi t ex tvingar fram en passning eller hastar iväg bollen. Då ger vi bort bollen utan tanke eller utan att veta varför vi gör det. Dock är gångerna vi är aktiva och verkligen försöker hålla bollen inom laget betydligt, betydligt fler än att vi hastar iväg den.
Det var inte många gånger motståndaren kom förbi oss i 1 mot 1 situationer och det är vad presspelet handlar om. Särskilt tydligt blev det i samband med Klagshamns ledningsmål. Vi försöker göra en spelvändning, vilket är bra, men dem bryter bollen varpå vår närmsta spelare bara rusar rakt fram mot bollhållaren, som gör en enkel flytt av bollen och vår spelare är bortgjord, vilket leder till att Klagshamn får ett svårt 2 mot 1 läge som vi ej reder ut. Det är bra att vi hamnar i tydliga situationer som vi kan lära oss av och som vi kan jobba utifrån.
Positivt att vi vänder underläge, till ledning, och efter att motståndaren kvitterat så jobbar vi in ett segermål. Starkt jobbat och 3-2 slutade matchen.
Aktivt och vaket målvaktsspel i båda matcherna. Precis det vi också vill se.
Två jättebra prestationer tjejer!
Referat efter Hyllie borta
2017-06-04 15:21
Match två denna helg var ännu en match mot Hyllie. Förhoppningarna och nyfikenheten, från vår sida, var samma som dagen innan. Det var alltså gott hopp om en välspelad match och förhoppningsvis fortsatt fin prestation av våra tjejer.
Även idag blev det som vi hoppades och trodde. Tjejerna gör en bra prestation i regnet på Hyllie IP.
Vi tog ett bra tag, direkt från start, om spelet och vårdade bollen väldigt väl. Mantrat, vi upprepar, är att hålla bollen inom laget och inte ge bort den.
Mellan varven blev det lite väl stilla och helt utan tempo dock. Inte så konstigt kanske då där är mycket nytt att tänka på och allt sitter inte som en reflex i bakhuvudet. Dock jobbar vi efter det vi bestämt och vi håller trots allt bollen inom laget och så länge vi har bollen ges inte motståndaren chansen att gå framåt. 
0-0 i paus kunde/borde nog varit ett eller två måls ledning för vår del men lite passivitet framför motståndarens mål i kombination med bra målvakt, hos Hyllie, gjorde att målen uteblev.
Vi hade ett bra snack i paus och vi bestämde oss för att låta våra ytterbackar trycka på framåt ännu mer och verkligen ta ytan, med maxfart, om den finns längs kanten. Väldigt många gånger kommer vi runt längs kanterna och skapar inläggslägen och chanser. Kommer vi inte fram på ena kanten gör vi en aktiv spelvändning och försöker på andra. Detta var nog den match, hittills, där vi fick se flest spelvändningar och då också vilken nytta det gör att byta kant.
Vi gör, rättvist, 1-0 men Hyllie kvitterar efter en lite tilltrasslad situation. Våra tjejer fortsätter dock jobba på och genom ett jättefint anfall, helt enligt det vi pratat om och tränar på, gör vi 2-1 vilket sen står sig matchen ut. Vi hade bud på ett tredje mål också på slutet.
Återigen bjöd tjejerna oss på en aktiv och engagerad laginsats och utvecklingen fortsätter. Bra jobbat tjejer!
Svedala-Hyllie 2-0
2017-06-03 12:37
Dags för match igen efter kort speluppehåll under Kristi himmelfärdshelgen. Hyllie kom på besök. På förhand var vi beredda på en tuff kamp men förhoppningsvis också en välspelad match. Efter en mycket bra träningsvecka var nyfikenheten stor på tjejernas prestation. Våra tjejer infriade alla förväntningar, samt bjöd upp till bra kamp, och gör en riktigt bra prestation.
På förhand ville vi jobba extra mycket med kommunikationen, i försvarsspelet, och att vara spelbar när vi har bollen i offensiven. Vi tryckte också hårt på att hålla bollen inom laget och inte ge bort den. Ska motståndaren ha bollen så får dem anstränga sig. Vi pratar också om att bidra med aktivt deltagande och engagemang och det får vi säga att vi gör bra på alla håll idag.
Hyllie började bäst men efter några minuter kom våra tjejer in i det mer och mer. Sakta åt vi oss in i matchen och sista tio minuterna av halvleken dominerar vi ganska rejält. Andra halvlek fortsätter med fint spel, där vi är väldigt aktiva med att hålla bollen inom laget och inte ge bort den, och vi har bra kontroll på händelserna. Vi stegrar kommunikationen under hela matchen vilket är en positiv utveckling på den fokuspunkten. Riktigt kul att se hur alla bidrar till att vi tränar på vad vi bestämt.
Ett mål framåt, i respektive halvlek, och återigen en hållen nolla bakåt är en bra spegling av matchbilden samt en välförtjänt prestationsframgång för tjejerna och laget med stort "L", för det var en riktigt bra laginsats vi såg idag.
Ni ska vara riktigt stolta över hur ni genomförde denna match tjejer, bra jobbat!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/6 11:15
0 - 12
Lör 17/6 10:00
10 - 0  
Lör 10/6 12:00
3 - 2  
Lör 10/6 10:00
10 - 0  
Sön 4/6 13:00
1 - 2  
Lör 3/6 10:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
FACEBOOK