Motivation och klass går ihop
2017-09-10 23:48
Sedan jag skrev senast har det spelats två matcher.

Den första var mot Makedonija och det blev en vinst med 4 - 1. Av detta kan man dra sina egna slusatser och det finns väl framförallt två att dra här.
1/ Vi bränner sjukt mycket! 2/ Domarna? 
Vi lämnar det andra därhän för att bara göra 4 mål i denna matchen är inte bra. Det hade varit acceptabelt med det dubbla men nu blev det inte så och det var bara att få vidare till nästa match. 

Den andra var borta mot Klågerup och den slutade 2 - 2. det finns mycket att säga om denna också. Vi ledde två ggr och ändå lyckas ett vilt chansande och desperat Klågerup kvittera två gånger. det är faktiskt inte ok det här heller då vi borde dödat den matchen genom att spela av den men vi drar upp tempot istället för att plocka bort det och får skylla oss själva! 

Ni har vi en riktigt tuff match framför oss nästa helg mot Serbia som hastigt och lustigt ligger i topp i serien. Vi får diskutera igenom lite saker under veckan som kommer och fokusera på att avsluta lite snyggt. För de två senaste har faktiskt inte sett ur inställnings och utförandesynpunkt varit ok. 

/Janne


Tungt!!!
2017-08-26 22:02

Förlust mot serieledarna skansen på bortaplan med 4 - 3 (0 - 2).

Tungt är bara förordet..............
Tripp, trapp, trull, omkull!!
2017-08-23 23:10
Det fanns en gång en Italiensk tränare som hette Capello. Han var en oftast mycket arg man med ett mycket högt tonläge. Han hade en period AC Milan i början på 90-talet och de dominerade både hemma och i CL. 

De hade en svit på 58 matcher i rad utan förlust men det jag minns bäst
är en intervju med Italienska SKY efter efter match 36 och gratulationer till ett Italienskt rekord. Capello tittade på reportern och svarade "den tog oss bara ett steg närmre en förlust!"

Lite så var det för oss också efter att vi lyckats banka ihop en riktigt fin rad 
i tabellen så kom förlusten i senaste matchen mot Oxie. Tyvärr kan man konstatera att det är ett riktigt bogeyteam för oss även om jag tyckte att matchen i våras borta mot dom var ännu värre. 

Tyvärr får man som tränare dra några klyschor om att bryta ihop och komma igen men visst känns det lite tomt och förbannad är man alltid när man förlorar. Man behöver dock inte se allt i svart som Cappelo utan även för oss bör man ibland backa bandet och påminna sig om att vi gått och går framåt. Minnet har nästan bleknat och försvunnit från de där DM-matcherna i våras när man bara undrade om detta skulle fås att funka. 

Så vi tar tag i det igen försöker hitta vinnarspåret mot BK Skansen i veckan för en ny rad måste börja någonstans....

PS! Skickar också ett x-tra stort tack till de oldboys spelare som från och till hjälpt oss under året när det av olika anledningar har behövts rutin! 
Krokigare väg än Gaudis arkitektur
2017-06-27 00:13
Man kan hålla på de stora lagen. Man kan även hålla på de små lagen. Ibland kan man vara så dum så att man håller på det lilla laget i en stad behärskad av en av fotbollens stormakter. Det är då vägen till framgång precis som för oss 
blir krokigare än en balkong på Casa Milà ritad av Gaudi.

Den blir dock inte lika lång som färden mot Gaudis ultimata verk i staden Barcelona vilket är Sagrada Família. Den påbörjades 1882 och än idag mer än 100 år senare spikar man fortfarande på den. Det är förbaske mig tur för mig att ni inte är lika långsamma i vändingarna och att våra ritningar är enklare än hans. 

För på något vis har vi hittat något under de senaste matcherna vilket har tagit oss framåt på resultatvägen. Det skall inte missförstås som att vi (jag och Peter) på något vis tyckte att vi var så dåliga som vår placering och poängskörd pekade på men det är ändå det där med att poäng har sin charm. 

Problemet är också det att vi spelar på två stråkar på samma gång då medianåldern till match och i trupp har varit 17 år. Då skall man lite försöka både gå och cykla samtidigt. Vi måste utveckla spelare samtididigt som vi försöker vinna matcher och det är inte en helt enkel kombination.

Jag tycker att ni samtliga har klarat det med beröm och detta trots en inledning på serien som resultatmässigt kunde få den bäste att ge tappt. För det skall man också ha klart för sig att vågorna på Gaudis balkonger även kan symbolisera utvecklingen hos en fotbollsspelare. Den är inte!! Och kommer aldrig att bli linjär, det går upp, det går ner och ibland går den bara sidledes. Man kan vara fantastisk i två matcher för att i den tredje ha problem med att träffa kompisen fem meter bort med en passning. 

Sådant är livet i stort och så är det för yngre spelare. Med rutin och och fler verktyg i sin låda hittar man till slut en jämnare nivå men det tar tid och tid får det lov att ta. Så som sagt, tack skall ni ha för att ni kommer till träningar med ett gott humör och oftast gör ert bästa ingen kan begära mer. 
Tack skall ni ha för att ni drar i de trådar ni kan för att med gott humör oberoende av hur underlig uppställningen ibland har sett ut alltid lägger ner ett gott dagsverke under match. Er rena vilja att slita hund under match är beundransvärd! 

Sist men inte minst måste jag också tacka för att ni står ut med oss tränare trots att även vi har våra stunder av tokigt tänkande och att ett och annat hårdare ord ibland glider ur vår mun. Så nu återstår bara att vila, läka och komma tillbaka till hösten där den stigande formkurvan skall bli en rakt stigande raket! 

Är jag Olle Nordin i disguise?
2017-06-14 23:58
Jag inser att det var ett tag sedan jag plitade ihop ett alster därför lovar denna mannen att nu producera inte bara ett utan två alster inom loppet av en vecka. Vi börjar idag långt, långt tillbaka i tiden i ett land en bít bort. 

Året var 1990 och det var dags för det ultimata i det ultimata. Det var en sommar med ett VM i det fotbollstokiga Italien. Det kunde inte bli bättre då Italienska lag på denna tiden var de bästa utan konkurrens i Europa. Det var också det faktum att Sverige äntligen efter många års torka och lidande hade kvalificerat sig för just detta slutspel. 

Man hade anställt en ny förbundskapten i form av Olle Nordin och han hade fått ihop ett lag som såg intressant ut. Där var spelare som Thern och Strömberg kryddat med en Brolin som ung joker och alla hade fått upp hoppet. Gruppen i sig såg inte helt omöjlig ut även om Brasilien fanns där men en andra plats verkade vara inom räckhåll då de övriga var Skottland och Costa-Rica.

Ledningen verkade proffsigare än vad den varit på många år och Brolin hade börjat trolla med massorna på ett sätt som knappt stod Ralf Edström efter delvis beroende på hans succe i genrepet innan avresan mot de soliga breddgraderna. Tyvärr blev det inte roligare än såhär under detta VM för Sverige för problemet är att den som lever på hoppet ibland krockar med verkligheten på ett kallt och syniskt sätt även på de varmaste av breddgrader. 

Med tre förluster på raken med 2 - 1 blev Olle känd som 2 - 1 mannen och hans karriär repade sig väl aldrig riktigt efter detta. Man kunde också konstatera att det verkade som att de flesta lagen fått Helenio Herrreras ande i sig så fort de kom in i Italien. Herrera var den tränare som på 60-talet gjorde Inter till ett mästarlag med det som kom att kallas Catennacio fotboll. Det var en fembackslinje och hårt jobb samt kontringar och alla verkade ha blivit smittade. Talande nog avgjordes finalen på en straff som var feldömd men domaren 
kände nog att han ville premiera det laget som iaf försökte. Den slogs in av en vänsterback med högerfoten och sedan var det slut.

Slut är det inte hos oss även om vi förlorade tre matcher i rad med just dessa siffror och denna mannen funderade på om han skulle bli känd som Svedalas Olle Nordin men det var bara att gnugga på så löser det sig för det gjorde det för landslaget också. Många av spelarna hade fått en form av genombrott och de skulle ta Sverige till nya höjder under Tommy svenssons ledning. En tredjeplats i EM 92 på hemmaplan samt den otroliga sommaren i USA 94 där stommen utgjordes av ett flertal av dessa. Det visar att tror man på det man gör ges tid att utveckla det och att framförallt spelarna ger sig attan på det kommer man en bra bit på vägen! 
Träning v 23
2017-06-05 21:12
Denna vecka tränar vi Måndag & Onsdag.
/ Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 13:00
3 - 2  
Sön 10/9 13:00
2 - 2  
Sön 3/9 14:00
4 - 1  
Tor 24/8 18:30
4 - 3  
Lör 19/8 15:00
0 - 3  
Lör 12/8 15:30
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
FACEBOOK