En säsong från A - Ö
2017-10-09 09:49
A = Som i Arbete. Det får man utföra på plan vare sig man vill eller ej om man vill vinna och detta är en av fokuspunkterna för nästa säsong

B = Som i Balans. Det skall man ha på planen mellan offensiven och defensiven. Ännu viktigareär kanske att man har det i sitt liv för utan det är det svårt att prestera någonstans.

C = Som i Citron. En klassiker där alla vet att det är surt och vissa av våra förluster har varit just detta. Onödiga och sura! 

D = Som i Defensiv. Den har på det stora hela fungerat ok men inte mer. Det görs fortfarande lite för många misstag i den vilket vi får slipa bort till nästa säsong.

E = Som i Energi. Det har vi tyvärr saknat i vissa matcher under året och i vissa har det funnits i massor. En lite jämnare nivå behöver vi hitta så skall nog nästa år bli skoj.

F = Som i Fanatism. Det kan gälla mig och fotboll. Lite fotbollsknarkare är man på gott och ont. Har du sett en Brasiliansk 3:e divisionsmatch med start klockan 02.15? Det har jag! Det säger en del om mig som man kanske inte vill veta.

G = Som i Grupp. Det är det vi är och detta året har förhoppningsvis gett oss som grupp något att bygga på för att göra just denna ännu starkare kommande säsong. Det är som grupp man vinner och det kan man göra redan i omklädningsrummet genom att sprida god energi. 

H = Som i Humör. Det har jag på gott och ont. Man måste ha lite annars är det svårt att hitta den rätta anspänningsnivån. Ibland har man för mycket som jag i matchen mot Serbia(även om jag hade rätt och det var offside med tvåsiffriga meter).

I = Som i Inställning. Superviktigt för alla. Man skall gå ut och se ut som en vinnare, ha en inställning som en vinnare och därmed ge sig själv möjligheten. 

J = Som i Juniorer. Vad hade vi gjort utan dessa som efterhand under säsongen tagit små men tydliga steg framåt. Alltid med en kanoninställning och kan vi bara skruva lite mer ser det inte illa ut för Svedala If 
i framtiden.

K = Som i Kultur. Kultur diskuteras oftast på en större dagstidnings ledarsidor eller i små magasin som Kobra på TV. Men visst är även en klubb som vår en del kultur. Kanske inte direkt en Verdiopera utan mer som en låt som denna men även det är kultur. https://www.youtube.com/watch?v=XYFdldfYEJk

L = Som i Lektyr. Detta måste jag snart plöja mig igenom en masse då min tränarkurs börjar och pågår ett stort antal helger fram till April. För alla måste vi vara öppna och nyfikna på att lära om och lära nytt. 

M = Som i Match. Det spelas av 22 spelare, 1 boll och en domare och till slut vinner tyskarna på straffar som en klok engelsman sa en gång i tiden. Lite så kan man göra men förhoppningsvis kan vi utveckla oss lite så vi slipper förlita 
oss på tyskar eller straffar.

N = N som i Nattmössa. Man kan notera att med vår låga snittålder på truppen är det när en match flyttas från start klockan 14 till 13 rätt många som ramlar in med nattmössan på. Kuddavtrycket i ansiktet får man på köpet och det var kanske av denna anledningen som vi inte avgjorde mot serievinnaren förrän i 88:e minuten.

O = O som i Omständigt. Så kan man i perioder se på vårt anfallsspel som gått väldigt mycket runt, runt och runt. När det borde ha löpts, löpts och löpts i djupled. Ännu en sak att jobba på under tiden fram till säsongsstart för vi 
behöver addera saker till vår verktygslåda för att nå dit vi vill. Samtidigt är det ju därför jag får de feta stålarna och bestämmer över allt och alla på Aggarpsvallen.

P = P som i Poäng. Det är dom man sliter sig igenom en kall regnig dag i November med löpning, det är för dom man nöter och sliter med teknikcirkeln träning efter träning. Det är dom som styr en stor del av ens verksamhet och mående och utan att överdriva utgör dom den viktigaste delen i vår verksamhet. 

Q = Q som i ......Kom igen! Så mycket energi tänker jag inte lägga ner. Problem med det? Ring någon annan!

R = R som i Resurser. Det har vi massor av. Vi har Oliver som fixar övergångar och snackar fotboll 24/7 om man vill. Vi har Marie som får föreningen att rulla. Vi har Jonas som lagledar och räddar frilägen en masse. Vi har publik som
hörs och det är ett bra tecken för då bryr de sig iaf. Ronny som tvättar så att maskinerna går i spinn. Ja listan kan i princip göras hur lång som helst. Poängen är att bara vi alla hjälps åt skall nog Svedala komma dit dom vill med eller utan mig. 

S = S som i Semester. Det har vi just nu i 1 1/2 vecka och lite till bjuds det på runt jul och nyår men det får banne mig räcka med det. skall vi hinna rätta till allt av ovanstående finns det ingen tid att spilla mellan nu och seriestarten nästa 
år. 

T = T som i Tur. Underskattat ord och ibland har den grinat oss i ansiktet men jag säger som en gammal golfare vid namn Arnold Palmer "Det är underligt för desto mer jag tränar. Desto mer tur har jag!"

U = U som i Underhållning. Fotboll är ju en del av underhållningsbranschen numera påstås det och visst syns det på lite olika sätt när man ser tex. en CL-match. Vi bjuder på underhållning och skall så göra under lång tid framöver 
men den dåliga sorten med underliga självmål och brända målchanser skall vi försöka undvika i fortsättningen i större utsträckning.

V = V som i Vinna. En direkt mätare på hur bra vi är. Det är ju detta som gör idrott i stort så spännande. Man kan lägga upp vårsäsongsplaner. 1-årsplaner eller 5-årsplaner men likväl är det varje helg en match där du bedöms efter om du vinner eller usch och fy skulle förlora den. Mängden sparkade tränare i den svenska fotbollen det senaste året visar på att även de mest planerande
klubbar får panik när helgvinsterna inte ramlar in.

X = X som i Xerxes. Mannen som skapade Persien sådär 500fkr. Förekom även i någon hollywoodfilm där han framstod som en total galning vilket bara visar att ett av de större ämnena i skolan borde vara faktakoll.

Y = Y som i Yngre. Det är just detta man inte blir med åren. Detta bevisas bäst när jag en träning i 30 minuter ställde mig i kassen då en viss målvakt inte dykt upp. Smärtan i ryggen efter detta äventyr, gnisslet i knäna efter att ha gjort absolut inte ett dugg som kunde liknas vid målvaktsspel säger en del om ens ålder. 

Z = Z som i Zon. Det är ett försvarsspel vi skall försöka pressa in lite hårdare i oss då vi just nu har valt att markera och Zon gör det lite vilsammare att spela försvarsspel. Det kräver dock en hel del kommunikation och samkörning för att 
bli bra.

Å = Å som i Åsna. Ibland känner jag mig som en sådan då spelarna överraskar mig å det grövsta och uppfyller saker som jag inte alltid trodde de skulle kunna. Ibland är det skönt att vara en åsna är väl den läxa man kan lära sig av detta.

Ä = Ä som i Älska. Det måste man göra annars krymper man som människa. Sedan vad man älskar är olika och kanske är graden av kärlek varierande vid olika tidpunkter. Jag älskar tex. min fru olika mycket vid olika tidpunkter. Mycket när hon fixar frukost en söndagmorgon, mindre när hon säger att vi måste åka till IKEA men älskar henne gör jag ändå. Jag och ni måste älska fotboll och det är samma där. Ibland älskar man den massor och ibland mindre men kärleken till den runda saken den består. 

Ö = Ö som i Önskan. En önskan om en god fortsättning för oss alla under vårt fortsatta gemensamma äventyr i tider som ibland får mig att fundera på mänsklighetens klokskap.

Tränarstaben

Så var det slut!
2017-10-03 23:44
Det var den sista matchen på en mycket lång säsong. Det var också två lag som inte hade mer än äran att spela för. 

Mötet med Gislöv var i 60 minuter en resa i det som kallas mellanmjölkens land. 
Vi tog en tidig ledning och hade ett par möjligheter till att utöka denna men sedan var det som att allt det goda dog. 

Det hafsades och slafsades i försvrarsspelet. anfallsspelet i kombination med 
ett obefintligt passningsspel och rörelse som hade fått sniglar att swischa om oss
gjorde att det utvecklades ganska illa. 

Fram till en kvart i andra var det verkligen inte en vacker match men lite byten
gav oss plötsligt luft. Saker började fungera. Närkamper vanns, passningar började sitta och det kom in lite löpvilja i oss och den sista halvtimmen av matchen är vår. 

Vi pepprar på mot Gislövs mål samtidigt som de känns lite trötta och efter stund kom kvitteringen och i matchens näst sista ordinarie minut kom segermålet på en fast situation. Inte illa och mycket glädjande att avsluta med en vinst där som sagt slutet såg riktigt bra ut. 

Nu tar vi lite ledigt sedan smygstartar vi lite försiktigt nästa vecka och börjar redan sikta framåt mot nya tider för oss alla. 
Rytmen sitter i pennan.
2017-09-29 00:43
Jag verkar ha hittat rytmen i detta skrivandet vid detta laget. 2 matcher 1 text verkar vara det som gäller för mig. 

Tyvärr verkar vi som lag också ha anammat detta då vi precis som senast jag skrev vunnit en och förlorat en. 

Den första som var vinstmatchen var mot serieledarna Srbija och det var en galen match där vi ligger under med två bollar men vänder till seger i slutminuten. sjukt fin insats från oss även om man återigen kan konstatera att det bränns åt helskotta för mycket från vår sida. 

Att det sedan var lite upprört både här och där och att en viss tränare fick ta en liten kaffepaus utanför planen lämnar vi därhän tycker jag. 

Förlustmatchen var derbyt mot Holmeja där man nog får säga att motivation slår klass alla dagar i veckan. Vi hamnar lite snöpligt i underläge för att vända till ledning och det mesta såg lugnt ut men nog fasiken sjabblar vi till det och de kommer ikapp. Vi chansar lite då vi fortfarande hade häng på kvalplats rent matematiskt vid vinst men istället får de en kontring i sista minuten och ridån gick ner. Tycker egentligen att vi gör en ganska svag insats förutom 25 minuter i första där vi är riktigt bra och gör våra mål. I övrigt är vi väl bleka och det känns som att vi till sista matchen innan vilan får knyta näven lite och springa de metrar som behövs för ett gott resultat.
Motivation och klass går ihop
2017-09-10 23:48
Sedan jag skrev senast har det spelats två matcher.

Den första var mot Makedonija och det blev en vinst med 4 - 1. Av detta kan man dra sina egna slusatser och det finns väl framförallt två att dra här.
1/ Vi bränner sjukt mycket! 2/ Domarna? 
Vi lämnar det andra därhän för att bara göra 4 mål i denna matchen är inte bra. Det hade varit acceptabelt med det dubbla men nu blev det inte så och det var bara att få vidare till nästa match. 

Den andra var borta mot Klågerup och den slutade 2 - 2. det finns mycket att säga om denna också. Vi ledde två ggr och ändå lyckas ett vilt chansande och desperat Klågerup kvittera två gånger. det är faktiskt inte ok det här heller då vi borde dödat den matchen genom att spela av den men vi drar upp tempot istället för att plocka bort det och får skylla oss själva! 

Ni har vi en riktigt tuff match framför oss nästa helg mot Serbia som hastigt och lustigt ligger i topp i serien. Vi får diskutera igenom lite saker under veckan som kommer och fokusera på att avsluta lite snyggt. För de två senaste har faktiskt inte sett ur inställnings och utförandesynpunkt varit ok. 

/Janne


Tungt!!!
2017-08-26 22:02

Förlust mot serieledarna skansen på bortaplan med 4 - 3 (0 - 2).

Tungt är bara förordet..............
Tripp, trapp, trull, omkull!!
2017-08-23 23:10
Det fanns en gång en Italiensk tränare som hette Capello. Han var en oftast mycket arg man med ett mycket högt tonläge. Han hade en period AC Milan i början på 90-talet och de dominerade både hemma och i CL. 

De hade en svit på 58 matcher i rad utan förlust men det jag minns bäst
är en intervju med Italienska SKY efter efter match 36 och gratulationer till ett Italienskt rekord. Capello tittade på reportern och svarade "den tog oss bara ett steg närmre en förlust!"

Lite så var det för oss också efter att vi lyckats banka ihop en riktigt fin rad 
i tabellen så kom förlusten i senaste matchen mot Oxie. Tyvärr kan man konstatera att det är ett riktigt bogeyteam för oss även om jag tyckte att matchen i våras borta mot dom var ännu värre. 

Tyvärr får man som tränare dra några klyschor om att bryta ihop och komma igen men visst känns det lite tomt och förbannad är man alltid när man förlorar. Man behöver dock inte se allt i svart som Cappelo utan även för oss bör man ibland backa bandet och påminna sig om att vi gått och går framåt. Minnet har nästan bleknat och försvunnit från de där DM-matcherna i våras när man bara undrade om detta skulle fås att funka. 

Så vi tar tag i det igen försöker hitta vinnarspåret mot BK Skansen i veckan för en ny rad måste börja någonstans....

PS! Skickar också ett x-tra stort tack till de oldboys spelare som från och till hjälpt oss under året när det av olika anledningar har behövts rutin! 
Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 4/12 19:00
Ons 29/11 19:00
Lör 18/11 13:00
Lör 30/9 15:00
3 - 2  
Lör 23/9 13:00
3 - 2  
Lör 16/9 13:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
FACEBOOK