Referat Svedala IF - Orient FC
2020-08-19 22:10, Seniorlag Herrar
Denna sommar och fotboll, vaktmästarna i Svedala måste vara landets bästa. Vilken underbar matta!
Bästa motståndet så här långt i serien.
En något skakig inledning där motståndarna dominerar och spelar fin fotboll de första 15 minuterna innan vi är med på banan, då händer något och vi börjar visa att vi är riktigt vassa. Vår gasell på högerkanten Axel prickar snyggt in 1 - 0 efter 20 minuter.

Vi lirar bra boll och det håller "Plättan" med om, så kul att den som överlägset leder maratontabellen i Svedala IF fortfarande kollar och hejar på grabbarna. Vi skapar och sumpar chanser så det står härliga till, tränarbengan har snart färre hårstrå än vad jag har!! 1 - 0 i halvtid.

Gott snack i halvtid och vi trummar på, straff i minut 54 och denna gången pekar hela handen på Padde, hur säkert som helst och 2 - 0.

Efter det börjar yrvädret Essfors att fara omkring på precis hela planen, den killen befinner sig aldrig där han blivit placerad och det får motståndarna känna på, Philip gör 3 - 0 hur snyggt som helst med en lobb i krysset och av bara farten prickar han in 4 - 0 några minuter senare. Det batteriet som den grabben har vill jag också ha.

I förra referatet snackade jag kioskvältare, här kommer nästa. Niklas har varit på banan 5 minuter när han ser målvakten stå långt ut och får en klockren träff från 35 meter som mycket snyggt landar i kassen och det spikar slutresultatet till 5 - 0.

En match som vi i ledarstaben var lite oroliga för, med rätta för motståndarna spelade bra fotboll.

Det gör dagens laginsats så mycket mer värd när vi kan vinna denna matchen komfortabelt, trots  att vi fortfarande bränner osannolika lägen.

Inga spår hittade jag efter festligheterna hos "Muren" Fredriksson i helgen, mycket stabilt och han plockade ner allt som kunde blivit farligt i luftrummet.

En del nämnda ovan men idag krigar vi verkligen tillsammans, en så kallad lagseger och det är härligt att se från sidlinjen.