Matchnummer: 136002023
Samling:12:45, Sporthallen
Seger och vidare till kvalomgång 2!
2020-10-10 19:00
Returmatch efter onsdagens 1 - 0 förlust på bortaplan, alla huvud och fötter var på plats idag och vi vinner dagens kamp med 3 - 0. Stolt över er gubbar!
Lurigt läge eftersom vi inte lyckades göra något mål i bortakampen vilket gör det hela nervöst ända till vi sätter trean och får lite marginal vid ett eventuellt bortamål. Idag var det inte riktigt aktuellt eftersom gammelgubben i målet hade bestämt sig för att spika igen. Lysande match Jonas, man kan inte tro att du är en dag över 40!

När Stefan sätter 1 - 0 efter nio minuter har lagledaren redan slitit av några hårtussar eftersom det egentligen borde varit trean som letade sig in i mål vid det laget, ändå hade jag sagt till grabbarna att idag accepteras inga sumpade chanser. Dagens ungdom lyssnar för dåligt på oss med erfarenhet.

Vi gör en riktigt bra halvlek men det dröjer till minut 45 när Axel rinner igenom och blir fälld bakifrån, domaren pekar på straffpunkten och det finns inget att diskutera i det domslutet. Padde kliver fram och i vanlig ordning är han hur säker som helst från straffpunkten även om målvakten går rätt. 2 - 0 precis innan paus känns riktigt bra även om vi sumpat en hel del chanser. Motståndarna hade inte mycket att skriva om i denna halva av matchen.

Med det regelverk som gäller räcker det med att motståndarna gör ett mål för att snuva oss på vidare kvalspel, när vi sedan efter paus går ner oss rejält i kvalité börjar pumpen köra på ganska fort eftersom motståndarna verkligen höjer sig och börjar spela fin fotboll. De är stora och starka vilket gör alla fasta situationer farliga och vi bjuder på alldeles för mycket av den varan.

Det dröjer till minut 80 innan pulsen kan sänkas då Axel drar på med vänsterfoten, träffar en försvarare och det liksom tar en evighet innan man börjar skönja att den bågen på bollen blir lika vacker som dagens dubbla regnbågar över Svedalagården. 3 - 0 känns bara precis helt underbart och vi har en marginal som känns bra med 10 minuter kvar.

Lite nervigt ändå på slutet eftersom Västra Ingelstad satsar allt framåt och möjligtvis skulle de haft en straff för hands, jag står för långt ifrån utan glojärn på så det är svårt för mig att bedöma huruvida det var felaktigt att inte blåsa.

Vi passar på att tacka Västra Ingelstad IS för två trevliga matcher och ett fint bemötande, lycka till nästa säsong!

För tränarBengan var det avgörande med en seger eftersom han hade blivit utvisad till garaget på hemmaplan om vi förlorat, han har en tendens att bli lite odräglig vid förlust så att säga.

Även för mig blev det bra med seger eftersom hustrun tycker att jag bör göra lite fler studiebesök i tvättstugan, idag känns det hur fint som helst att tvätta för kläderna var rejält svettiga. Härligt grabbar!

Kul idag men vi är bara halvvägs innan vi når vårt mål för säsongen vilket är avancemang till division 5.

På vägen dit i nästa kvalomgång kommer det att bli ett hett Svedaladerby mot Skabersjö IF, det ser vi fram emot och skall bli hur kul som helst. De två kommande lördagarna blir det häftiga matcher och vi börjar på Svedalagården för att därefter avsluta på den idrottsplatsen som jag tillbringat mer tid på än i föräldrahemmet, helt underbart att lira på Gamla IP igen.

Vi håller tummarna att vädergudarna inte ställer till det för det hade verkligen varit trist om detta skall avgöras på Aggarpsvallens konstgräs. Jag har lagat Svedalagårdens gräs efter dagens match så med rätt väder skall detta gå vägen.