SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
Seniorlag Herrar
Svedala IF
2 - 0
Skegrie BK
Svedala IF2 - 0Skegrie BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 oktober, 13:00
Plats:Aggarpsvallen, E-plan, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130156129
Samling:11:45, Aggarpsskolan
Trupp:#1 Christoffer Ahlgren
#3 Daniel Rank
#5 Kasper Palm
#6 Philip Essfors
#16 Axel Odell
#19 Joel Juhlin
#20 Patrik Karlsson
Alexander Larsson
Isak Billing
Joel Bjerhage
Johan Palm
Marcus Nished
Robin Eriksson
Simon Hult
Teddi Nicoló
Seger mot Skegrie BK
2021-10-03 17:55

Grisigt fotbollsspel av oss helt enligt plan, inte vackert men det skiter vi i efter att ha plockat ner serieledarna med en 2 - 0 seger.

Brukar ju hävda att alla segrar är lagledarsegrar, såklart inget undantag idag men vår assisterande Alterlo har en stor del i dagens trepoängare trots hur han såg ut vid samlingen. Tänkte att det måste varit en rejäl skiva den killen var på igår, okammad och helt vit i ansiktet! Såklart var det inte så för det kommer aldrig att hända med Thomas, otrevlig mat på lördagskvällen som bestämde sig för att komma upp igen gjorde natten hyggligt sömnlös.

 

Thomas styr det defensiva i tränarkonstellationen och har genom idogt arbete fått vår anfallsglade norrlänning att tagga ner lite och fundera lite på defensiven också, det verkar ge resultat för denna gruppen just för närvarande då poängen trillar in fint.

 

Som sagt, vi startar med en mycket defensiv uppställning och det händer inte så mycket på något håll. Då vi får en frispark ute på högerkanten och Padde lägger upp för att dra ett av sina patenterade skruvade inlägg med vänstran, klockrent servat till Simon vid bakre stolpen som helt enkelt gör mål efter 18 minuters spel. Snyggt och det går även att göra mål med nummer 17 på tröjan har vi nu fastställt en gång för alla.

 

Idag gör alla som är uttagna till matchen ett fantastiskt jobb på planen, såg sömnigt ut i omklädningsrummet men oj vilken taggning när vi kommer ut. Måste än en gång ge lite extra beröm till Billing som gör ett hästjobb på planen, Ruben smäller på i närkamperna så att det flyger motståndare både till höger o vänster, dessutom helt perfekta tacklingar.

 

Nämner sällan våra mittbackar men de är otroligt säkra i luftspelet och samarbetet med målvakten är för det mesta perfekt, idag var det Rank och Joel som hade lite att göra eftersom Skegrie tryckte på rätt bra. Icke ett misstag så långt ögat nådde, det som slank igenom tog Jonas mycket säkert hand om.

 

Vi går till vila med en ledning 1 - 0.

 

Tränarn har det lite småjobbigt just nu med att få ihop laget eftersom vi har en rätt diger skade- och sjuklista för närvarande, han känner sig ibland lite stressad över detta och vår käre förvirrade vän Essfors satte nog något slags världsrekord i yrhet denna dag som inte underlättar tränarlivet.

 

Vad har då Philip att säga till sitt försvar, jo men vi har ju spelat klockan 14 hela säsongen så jag läste inte så noga. Jösses, jösses och åter jösses min förvirrade vän, dessutom kom han med dålig karma eftersom när vi börjat efterlysa honom satt han på en gudstjänst i Malmö som han liksom bara fick lämna småjoggande. Hängde kvar i hallen och berättade att han börjar på bänken och serverade en kopp kaffe så han kunde stressa ner lite.

 

Vi fortsätter andra halvlek med utpräglad defensiv, motståndarna pressar på men börjar bli irriterade och stressade vilket är jättebra för vår del, tio minuter in på halvleken får vi en frispark i exakt samma läge som i första halvlek (fast på andra planhalvan av uppenbara skäl!!).

 

Vi känner till konceptet, Padde peggar upp och serverar ett perfekt inlägg och döm nu om min förvåning när jag i perfekt vinkel ser Rubens kalufs dyka upp och styra in den i krysset. Så otroligt vackert och att Ruben kunde hoppa så högt förvånar ju alla.

 

2 - 0 mot serieledarna och 35 kvar att lira, finns ingen större anledning att ställa om spelsystem nu. Det betyder att Skegrie äger mycket boll men skapar inte särskilt många farligheter, mycket inlägg men det har vi stenkoll på.

 

Kändes faktiskt rätt lugnt idag, första matchen på nya planen vid Aggarpsskolan och det gick ju fint.

 

Kul att se en gammal bekant på besök i Svedala och kolla på match. Jesper Hansson, Svedalakille sedan barnsben även om jag fick berätta för honom att vi även lirade hockey på Sveagatans plan förr i tiden. Killen bor numera i Växjö men har ingen koll på att Öster är laget i stan!!

 

Nu sitter man lugnt tillbakalutad och inväntar nästa två blåa segrar, City o IFF.

 

Hälsar en lagledare


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 15:00
1 - 2  
Fre 16/9 18:30
2 - 2  
Lör 10/9 12:00
4 - 5  
Lör 3/9 13:00
0 - 1  
Tor 25/8 18:15
0 - 0  
Fre 19/8 18:30
1 - 3