SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
Seniorlag Herrar
Svedala IF
3 - 1
Genarps IF
Svedala IF3 - 1Genarps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 oktober, 14:00
Plats:Aggarpsvallen, A-plan, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130156042
Samling:12:45, Aggarpshallen
Seger mot Genarp
2021-10-30 18:30

Idag säkrade vi division 5 kontraktet genom en rättvis 3 - 1 seger.

Innan jag ger mig in på dagens drabbning vill vi hylla och gratulera en av våra lirare som i morgon kommer att få ta emot en fin utmärkelse i samband med invigningen av nya klubbstugan.

 

Disponent Fritsch vandringspris som delades ut första gången 1946 och då tillföll friidrottaren Gertrud Möller Jennby, året därpå fick far min Thorsten Sandberg ta emot detta fina pris. Själv lyckades jag aldrig knipa just detta pris.

 

År 2021 är det Patrik "Padde" Karlsson som mycket välförkänt tar emot priset med följande motivering:

 

"Slå upp ordet ödmjuk i en ordbok så hittar vi en bild på denna kille. En personlighet som både spelare och ledare vill ha med både på och utanför planen. På planen äger han varje yta han befinner sig på och med sin magiska vänsterfot gör han sina medspelare till bättre spelare."

 

Stort grattis Padde från hela truppen!

 

Till matchen, det tar exakt sju minuter innan Padde briljerar med en smörpassning som Stoffe mycket vackert plockar ner på bröstet och drar en volley rakt upp i krysset, så mycket fotbollsgodis i detta mål.

 

Vi har väldigt bra grepp om händelserna när det mycket snöpligt trillar in en kvittering i minut 16, vi stressar inte upp oss över detta även om motståndarna får ett litet spelövertag efter målet.

 

En halvtimme in i matchen tar vi åter tag i taktpinnen vilket resulterar i ledning med 2 - 1 efter snyggt förspel av Axel till Teddi som enkelt petar in bollen i öppen kasse. Vackert även detta.

 

Dagens skönaste uttalande måste ändå tillskrivas Jönsa från åskådarplats till Ruben när han blir utbytt, alla som någonsin sett och hört Jöns Andersson på en fotbollsplan förstår det underbara i detta citat från just denna killen.

 

-Ruben, du måste sluta fokusera så mycket på domarprestationerna.

 

Innan domaren flöjtar för halvtid passar vi på att sätta dit 3 - 1 också där Axel i fritt läge sätter till pannan efter en fin nickpassning av Ola, vi går till vila med denna ledning och det känns hur tryggt som helst idag.

 

Känns som att vi blivit ett plastlag, fem matcher på underlaget i serien och fyra övertygande segrar samt en oavgjord. Andra halvlek blev lite av ett sömnpiller och inte så mycket att orda om. Vi hade chanser att sätta några baljor till och bakåt var det tämligen ofarligt, gött med tre pinnar!

 

Dagens roligaste, då möjligtvis för alla utom Teddi som får en monsterkramp i hela benet och med nöd o näppe tar sig utanför linjen halvt hasande och halvt krypande. Jonas rycker ut och efter 10 minuter får han bukt med eländet. Teddi bara garvar åt ålderskrämporna!

 

Tappas det tallrikar på Piccolo Mondo ikväll är det nog bara Teddis ben som vikt ner sig!

 

Hälsar en lagledare

 

 

 

 

 


<< Tillbaka