SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
Seniorlag Herrar
Verksamhetsberättelse 2020
2020-11-28 15:41
Vi är inte riktigt avklarade med året men det som pågår just nu är förberedelser för 2021, så nedan kan ni se vad vi hållit på med 2020.

Herrseniorernas verksamhetsberättelse 2020


Säsongen Annorlunda, en märklig historia bland historieböckerna


Efter säsongen 2019 fanns det en stor besvikelse då kvalplatsen för chans till avancemang missades hårfint, alltså tillbringade vi även säsongen 2020 i division 6 som efter en omläggning av Skåneboll nu blev distriktets lägsta serie.


Målsättningen från styrelse och klubbchef var extremt tydlig, avancemang till division 5 är det som gäller, hur det sker bryr vi oss inte om.


Inför säsongen gjordes några ändringar i ledarstaben, Bengt Green flyttades upp från juniorverksamheten för att axla huvudansvaret för A-truppen. Jonas Fredriksson som även varit verksam 2019 och då mest i lagledarrollen blev denna säsong assisterande spelande tränare.

Bengt Sandberg tog över Jonas roll som lagledare och fixade även skitiga kläder som materialförvaltare.

Thomas Alterlo, tidigare ungdomsledare för P99 och P02 klev in som assisterande tränare.


Vi startade träningen som brukligt är när fönstret för frimånaden öppnar, den 15 november. En titt på truppen i detta läge visar att det finns 43 spelare i ett åldersspann som heter duga 16 – 43 år.

Vi tränar på och frimånaden tar slut och man tänker att nu kan vi gå igång med planering på riktigt när vi vet vad som finns att tillgå i form av spelare, nu har vi räknat ner truppen till ca 35 spelare eftersom en del av de yngre förmågorna valde att syssla med annat än fotboll.


I bakgrunden hör man någon muttra om ett virus i Kina men vi fattar inte riktigt vad det har med vår verksamhet att göra, det blev vi varse så småningom.


Frågan blir då hur vi skall anmäla lag i seriespel och DM, vi startar med att anmäla ett senior- och ett juniorlag till DM-spel.


A-laget gör ett bra gruppspel men missar avancemang med 1 mål, surt men ändå en lovande start på säsongen. Juniorlaget hamnar i en värsting grupp men börjar med att tvåla till Höllviken med 7 – 1, vi har vassa juniorer i föreningen. Därefter blir det stryk mot två av Skånes bästa juniorlag så det är inte mycket att säga om. Bra kämpat!


Detta avlutar DM-rapporten eftersom det verkar som att det där viruset börjar hitta även till gamla Svedala och Skåneboll avslutar allt spel i DM för alla i distriktet.


FHM är ett begrepp som inte många i landet hade koll på, Folkhälsomyndigheten börjar med dagliga presskonferenser och detta bådar inte gott för någon. Fotbollsspelare eller ej, nu är det skarpt läge i hela landet.


Nu börjar det bli stökigt på riktigt

Att liksom sitta och kolla presskonferenser och uppdateringar om restriktioner från FHM, Skåneboll och föreningen blir nu det normala vanliga, får vi träna nästa vecka, får vi spela träningsmatcher nästa vecka, får vi överhuvudtaget träffas nästa vecka. Det var de frågeställningar vi ställdes inför, inte helt lätt att motivera 35 spelare som helst av allt vill ge sig ut på en fotbollsplan för att kämpa om bollen.


Samtidigt dör människor i Sverige i ett fasligt tempo av detta skumma virus, frågan blir då hur viktig är vår verksamhet egentligen. Mycket viktig är min bedömning, inte för att vi måste vinna en serie utan för att människor måste röra sig annars dör de av annat.


Allt landar i att träning är okej men matchspel är inte tillåtet, bra med träning och vi kör på men grabbarna är frustrerade av att inte få tävla. Vi kör igång lite interna tävlingsmoment på träning och det piggar upp.


Viruset har taggat ner lite när det börjar bli varmare och beslut kommer om att köra enkelserier i distriktet efter sommaren, nu har vi något att förhålla oss till och planeringen går igång. Vi har 11 matcher på oss att nå vår målsättning. 33 poäng och vi är klara, vi säger att vi har råd att tappa 3 pinnar och ändå lösa det. Vi skulle nog inte sagt det för det är exakt det vi börjar med. En fullständigt onödig förlust med 2 – 1 mot Liria på Rosengård.


Pressen ökar och nu måste vi vinna varje match, mäkta imponerad av truppen och den inställning som finns, eftersom det är precis det vi börjar göra.


Har haft en del härliga profiler som lagledare genom min aktiva karriär och man plockar ju upp ett och annat lite varstans. Efter en rejäl utskällning av spelarna om att de måste vända hossorna rätt för att de skall bli tvättade så kommer jag in i omklädningsrummet efter andra seriematchen och ser tre prydliga högar med byxor, tröjor och strumpor som är rättvända. Så bra ni spelare vårdat Svedala IF’s material denna säsong, det är inte svårt men det skall göras och det visar på den inställningen ni haft säsongen 2020. Vi skall fan upp i femman TILLSAMMANS, något annat finns inte.


Efter sju raka och övertygande segrar börjar det kärva lite när det blir derby mot Holmeja IS, både vi och motståndarna behövde vinna. Vi för att gå till en seriefinal och Holmeja IS för att ha chans på en kvalplats. Vi spelar verkligen inte bra och i halvtid står det 1 – 1, vi tänker att detta löser vi i andra halvlek men vi blir helt överrumplade av motståndarnas taktik. De maskar å det grövsta trots att de behöver tre pinnar. Vi fattade ingenting och det slutar 1 – 1.


Där rök chansen till serieseger eftersom Turkisk Center gått helt rent i serien, vi säkrar dock en kvalplats med denna poäng. Vi slutar tvåa i serien vilket är godkänt och nu väntar kvalspel.


Nu har vi en rejält taggad och sammansvetsad trupp som bara har ett mål i sikte, det känner man på varje träning. Resultaten i andra serier gör att vi börjar kvalet mot Västra Ingelstads IS. Första matchen slutar med en förlust med 1 – 0 en kulen onsdagskväll på konstgräs i Ingelstad, första gången vi går mållösa från planen i år, inte direkt rätt tillfälle känns det som men retur på lördag på Svedalagårdens vackra matta.


Pressen är stor, vinn eller försvinn! Här visar laget sitt rätta jag och tvålar till motståndarna med 3 – 0, starkt i en måstematch.


Nu återstår en kvalomgång och den kommer att spelas mot lag 11 i division 5 södra, sannolikheten i att detta skall bli ett lokalderby i Svedala tätort har under säsongen inte varit stor men det är just vad som händer efter att Skabersjö IF i sista omgången kravlat sig över strecket. Det är nu man verkligen önskade sig mindre pandemi och fyllda läktare i Svedala.


Äventyret börjar med hemmamatch för oss på en helt fantastisk fotbollsplan på Svedalagården i oktober månad, Svedala har landets i särklass bästa planskötare.


Känns rätt nervöst från båda håll och fotbollen är inget vidare bra, Skabersjö tar dock ledningen i första halvlek på ett fint skott. Efter pausen tar vi tag i det bättre men skapar inte jättemycket. En monsterfrispark av Jeppa från 30 meter susar in i krysset och spikar 1 – 1 i matchen. Fördel Skabersjö IF med ett bortamål.


Nu är det dags för avgörande på Gamla IP, en klassisk arena där jag är uppväxt och far min sköt sönder nätet på 1940-talet men hur konstigt det än känns så är det bortaplan idag. Vinnaren spelar i femman och förloraren spelar i sexan säsongen 2021.


Vi har varit i denna sits tidigare i kvalet och visat att vi kan leverera under press, grabbarna tar tag i taktpinnen direkt och spelar bra fotboll i hygglig motvind, En klassisk genomskärare når Simon som distinkt sätter bollen i nät och det blir också halvtidsresultat. 1 – 2 totalt och vi är vidare med detta resultat i halvtid. Små marginaler dock.


45 minuter kvar, framgång eller misslyckande. Vilja, sammanhållning, föreningskänsla, strukturerad skittvätt till en lagledare under en säsong betyder mycket när det gäller.


Grabbarna går ut och kör över motståndarna i andra halvlek och matchen slutar med seger 5 – 0. Vi lirar i femman 2021. Målet nått!


Lite klydd har det ju varit på vägen men inget som vi inte lyckats komma över. Här kommer några.

  • Hampus Hansson, Amen vafan mina kläder är helt blöta, ooups lagledarmiss där jag fyllde vattenflaskor innan avfärd och en lyckades läcka på nummer 13 rejält!
  • Stefan, för helvete nu är det hål på min hossa igen, detta med flit i sista matchen för att han skulle bli lite förbannad!
  • Att vi blir tvåa i fairplayligan i hela Skåne med Kenta o Larsson i truppen får väl närmast beskrivas som ett under eller att det endast var halv säsong!
  • TränarBengan, var i helvete är nu bollpumpen och vem fan har snott våra västar!
  • TränarBengan igen, Sandberg, du måste va noga när du viker ihop stegen. Då har Bengan ägnat en halvtimme åt att reda ut skiten.
  • Den ständiga frågan 2020, var fan skall vi byta om?
  • Larsson, någon som har koll på värdesakerna? För helvete Sandberg vi är på Rosengård!
  • Simon, det går inte att spela fotboll med nummer 3 på ryggen!! Okej du får 17 från och med nu. Jösses!


Tack grabbar för den fantastiska prestation ni gjort denna minst sagt märkliga säsong, för mig som lagledare och MF betyder det oerhört mycket att vi nu är på väg dit vi hör hemma.


Tack TränarBengan, hade inte träffat dig tidigare men är så glad att jag fick möjligheten till det i år. Sjukt bra jobbat med detta gäng.


Tack Jonas och Thomas för ett grymt jobb och att ni alltid finns där när det behövs.

Tack Büssow för gott jobb.


Tack även till styrelse, klubbchef och kansli för alla hejarop och bra service under säsongen.


Tack till allas vår Linda Jönsson, utan din service hade det inte varit mycket med oss.


Jonas Fredriksson tackade med denna säsong för sig som målvakt, en makalös karriär som tar sitt slut här i Svedala. Som gammal målvakt är det härligt att se Jonas göra en i stort sett fläckfri säsong. Han lyckades klydda till det i en match men den blev senare struken så det räknas inte.


Tack Jonas, du har varit en avgörande faktor för framgången 2020.


Tränare 2020: Bengt Green

Ass. Tränare: Jonas Fredriksson och Ass. Tränare Thomas Alterlo


Vid tangentbordet, Lagledare Sandberg.


Nyhetsarkiv
Ledare 20242023-11-11 18:55
Där tog det slut2023-10-16 09:45
Kval är kul2023-10-11 22:39
Kvalmatch 12023-10-11 10:47
Kval till divison 42023-10-10 14:46
Sista omgången 2023-10-07 16:06
Detta var inte bra2023-10-01 17:32
Bortamatch 2023-09-30 08:10
Det tätnar till2023-09-23 18:21
Skanör Falsterbo hemma 2023-09-22 18:22
Seriefinal2023-09-16 18:30
Östra Torp borta 2023-09-09 21:35
3-2 hemma mot Näset2023-09-03 20:13
Näset nästa 2023-09-02 18:23
0-0 i Skurup2023-08-26 10:11
Skurup borta 2023-08-25 06:27
Vinst borta mot Janstorp2023-08-12 01:37
Janstorp borta2023-08-10 20:32
Summering av våren2023-06-21 22:55
Toppmatch2023-06-21 08:05
Vinst 4-0 mot Skegrie2023-06-18 19:28
Skegrie borta 2023-06-16 17:15
Lindeborg borta.2023-06-09 14:23
En go fredag2023-06-02 23:22
Skanör Falsterbo borta 2023-05-29 13:04
Kryss 1-1 i seriefinalen2023-05-24 22:09
Östra Torp Hemma 2023-05-19 21:29
Näset borta2023-05-12 06:30
Vinst 1-0 mot Skurup2023-05-06 10:38
Inför AIF Barrikaden2023-04-28 11:49
Omgång 3 2023-04-21 07:00
Lagmoral 2023-04-15 15:17
Seriepremiär2023-04-09 18:30
Inför seriepremiären2023-04-07 16:13
Genrep mot Uppåkra IF2023-04-01 18:20
DM-match mot Gylle AIF2023-03-18 18:47
DM-match nr 32023-03-17 09:59
Kryss mot Kvarnby2023-03-11 11:58
DM-match mot Kvarnby2023-03-10 11:33
DM-match mot Åkarp2023-03-04 18:45
Nyförvärv 2023-02-11 12:53
Sista omgången2022-09-30 06:51
Kryss mot Genarp igen2022-09-16 22:33
Hemmamatch mot Genarp2022-09-16 08:20
Vinst 4-5 i Skurup2022-09-10 16:35
Dags för revansch 2022-09-09 22:17
Börjar bli tufft2022-09-03 18:50
Inför SIF - FC Näset 2022-09-02 19:51
0-0 mot Skegrie2022-08-27 14:33
Inför Skegrie BK - SIF2022-08-24 20:29
AVSLUTSTRÄNING2022-08-19 22:26
Intressant nyförvärv 2022-08-07 09:17
Wind of changes2022-08-06 18:50
Inför SIF - BK Skansen2022-08-05 07:21
Seger sommarmatch2022-07-31 20:41
Träningsmatch 2022-07-29 07:00
Seger mot Anderslöv 2022-06-18 17:51
Drygt är det2022-05-25 22:50
Vi gör det bra idag2022-05-20 23:19
Vi tappar på täten2022-05-07 20:52
Nu är vi med i toppen2022-04-29 23:00
Tyvärr inte tre i rad2022-04-24 18:11
Inför BK Skansen - SIF2022-04-23 08:58
Kvarnby IK - Svedala IF2022-04-14 10:30
Träningsläger dag 42022-03-28 20:08
Träningsläger dag 32022-03-27 12:02
Träningsläger dag 22022-03-26 16:53
Träningsläger dag 12022-03-25 12:00
Derby i byn2022-03-19 18:07
Inför lördagens derby2022-03-17 12:37
Seger mot Höörs IS2022-03-13 17:15
Inför Höörs IS - SIF2022-03-10 21:17
Svedala IF - BK Fram2022-03-05 18:50
Inför SIF - BK Fram2022-03-03 21:18
2-2 mot Heleneholms SK2022-02-12 17:36
0-0 mot Höör IS2022-02-06 14:11
Simon Johansson klar2021-12-26 14:40
Sju nya förlängningar2021-12-26 14:31
Sex nya förlängningar2021-12-12 14:51
Inför SoGK Charlo - SIF2021-11-20 17:36
Seger mot Tygelsjö IK2021-11-13 18:40
Inför Skurups AIF - SIF2021-11-05 12:50
"Ume" klar för 20222021-10-31 16:30
Seger mot Genarp2021-10-30 18:30
Inför BK Skansen - SIF2021-10-22 20:11
Inför SIF - Bara2021-10-15 17:36
Seger mot Skegrie BK2021-10-03 17:55
Inför SIF - Skegrie BK2021-10-02 16:51
Inför SIF - Skurups AIF2021-09-17 17:35
Inför Bunkeflo FF - SIF2021-09-11 18:29
Inför Genarps IF - SIF2021-09-03 17:39
Inför SIF - BK Skansen2021-08-28 10:16
Inför SIF - SoGK Charlo2021-08-23 21:00
Inför SIF - Bunkeflo FF2021-07-03 10:16
Inställt2021-06-19 08:26
Förlust mot Skegrie BK2021-06-13 21:30
Inför Skegrie BK - SIF2021-06-11 19:37
Seger i premiären!2021-06-05 18:55
Nygammaltförvärv2021-05-21 20:10
Nytt startdatum2021-05-19 08:57
Väntans tider2021-04-17 18:20
Här låg vi pyrt till!2021-03-31 15:56
Lördagsträning2021-03-27 15:45
Försäsong2021-03-13 17:00
Ledarstaben komplett2020-12-29 19:39
Summering "Silly season"2020-12-22 11:49
Klara för Division 5!2020-10-24 21:15
Inför SIF - Holmeja IS2020-09-26 14:11
Inför Arlövs BI - SIF2020-09-04 10:54
Inför SIF - AC Kvarnby2020-08-29 09:31
Inför FC Sandzak - SIF2020-08-21 18:37
Inför SIF - Orient FC2020-08-18 20:13
Idag uppmärksammar vi2020-08-15 15:00
Referat Liria IF2020-08-01 21:00
Inför Liria IF - SIF2020-07-30 21:48
Referat Anderslövs BoIK2020-07-25 18:29
Inför Anderslövs BoIK2020-07-24 17:38
Lördagsträning2020-05-30 13:52
Sista DM-matchen2020-03-14 16:56
Inför SIF - Stehags AIF2020-03-13 09:01
Seger mot Häljarps IF!2020-03-07 16:59
Första tävlingsmatchen2020-02-29 17:03
Svedala - Tygelsjö 2-12020-02-07 21:51
Nils Holgersson cup2019-12-23 11:09
Orkan på Aggarpsvallen2019-12-07 15:53
Träningsmatch 7/122019-12-06 14:01
Seger mot Lindeborgs FF2019-11-30 15:39
Seger mot Sövde IF!2019-08-15 12:56
Seger mot Arlövs BI2019-02-26 15:18
Seger i sista omgången2018-10-08 18:08
Inför Afro FK2018-10-06 19:16
Inför Arlövs BI2018-09-28 13:21
Derby på lördag!2018-09-21 15:45
1-1 i derbyt mot Holmeja2018-09-11 20:32
Inför Holmeja IS2018-09-08 09:48
Tredje raka segern!2018-09-03 14:54
Inför Lunds BoIS2018-08-30 12:30
Inför Korpen Malmö IF2018-08-10 10:01
Summering: vårsäsong2018-07-12 12:24
Förlust mot Oxie SK2018-06-22 13:14
Inför Oxie SK2018-06-19 07:16
Inför FC Möllan2018-06-14 21:00
Inför Afro FK2018-06-08 07:00
Inför derby nummer två2018-05-25 13:26
1-1 mot serieledarna2018-05-24 21:22
Serieledarna på besök2018-05-22 19:58
Derbyseger!2018-05-21 12:28
2 matcher 1 poäng2018-04-17 09:30
Depp och släpp! 2018-04-03 09:12
Vidare i DM 2018-03-18 21:15
Intervju i Skånesport.2018-03-09 13:10
En säsong från A - Ö2017-10-09 09:49
Så var det slut! 2017-10-03 23:44
Rytmen sitter i pennan.2017-09-29 00:43
Tungt!!!2017-08-26 22:02
Träning v 232017-06-05 21:12
2017-05-24 16:17
Tungt som en våt filt. 2017-04-27 13:44
Nya spelare 2017-04-20 10:58
Adjöss till DM2017-03-19 00:20
Kommunmästerskap2017-02-15 01:53
2017-02-13 14:03
Ny spelare 2017-02-08 22:55
Träning inställd!2017-02-08 13:32
Tränarlingo del II2017-02-08 00:22
Ny spelare2017-01-23 21:52
Nils Holgersson cup2017-01-20 11:11
Tränarlingo! (Del 1)2017-01-19 00:31
Då var vi gång!2017-01-13 03:44
Paus och återstart2016-12-20 02:34
Nyheter2016-12-01 19:09
TA-cupen!2016-11-24 22:42