Upprop till namninsamling: Svedala IF hotas av vräkning från klubbstugan
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Svedala IF
F-05/06

Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 23 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, ute på tisdagar och torsdagar, på Aggarpsvallen kl 17:00-18:30. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Sista 7-mannamatchen för vår säsongen
2018-06-17 21:07
LB07 stod för motståndet, på bortaplan, när vårsäsongen skulle avslutas. Även idag fick vi se en väldigt fin prestation från våra tjejer. Detta i en mycket spännande och jämn match som otroligt nog slutade 0-0. 
Vi försökte bygga vidare på det som kompisarna gjort dagen innan och det lyckades tjejerna, för det mesta, väldigt väl med.
Först och främst var inställningen på plats, från start, och tjejerna kämpade och slet ordentligt hela matchen. Ingen som stannade av och man tog för sig i närkamper.
Gällande det egna spelet så fick vi se otaliga anfall som var mycket fint uppbyggda hela vägen bakifrån. Flera gånger löste tjejerna situationer, nere vid eget mål, med att involvera målvakten eller med ett enkelt väggspel mellan ytterback och mittback. Kul att se hur tjejerna vågar spela fotboll och att dem tror på sig själv.
Rent spelmässigt var vi det bättre laget men motståndarna var inte alls ofarliga. Dem spelade dock mer på chans med långa bollar, ända nerifrån egen målvakt eller sista back, upp mot forward och deras styrka var sedan att dem var fysiskt starka och sprang hela vägen. Flera gånger avvärjdes detta av mycket aktivt och vaket målvaktsspel hos oss.
Mot slutet kunde vi absolut fått in en boll men det spelade mindre roll då prestationen var där ändå och tjejerna kunde gå av planen nöjda och stolta efter en mycket bra insats. Återigen riktigt bra jobbat tjejer!
Sista 9-mannamatchen för vårsäsongen
2018-06-16 20:54
Lilla torg borta som avslutning på vårens 9-manna spel och vi fick se en riktigt bra prestation från våra tjejer.
Ett par ändringar i det taktiska i kombination med rejäl inställning gav ordentlig effekt och det var vi som genast tog kommandot. Ett aggressivt försvarsspel och väl uppbyggda anfall, med alla ingredienser, satte tonen.
Tre mål, i första perioden, som alla, på sitt sätt var signifikativa för oss denna match. Det kunde utan tvekan varit dubbelt upp redan där för så bra var vår inledning. En av våra bästa perioder på mycket länge.
Fortsatt dominas i andra även om det jämnade ut sig en aning. Vi lyckades hålla fast vid hög press, i försvarsläget, och hade ett vårdat eget spel där vi, precis som under hela matchen, var tydliga med att vi ville spela via centralt mittfält.
Tredje perioden fortsatte på inslagna vägen även om motståndaren tilläts sticka upp några gånger. Man ska dock ej förvänta sig att man helt och håller håller motståndaren borta eller att dem inte får några chanser alls. Skillnaden idag var att vi jobbade hem rejält, utan att stanna av, och dessutom var rejäla i vårt eget straffområde.
Periodens enda mål blev vårt och det var ett gott exempel på att det aldrig är fel att skjuta.
Riktigt härligt att stänga våren med denna väldigt fina prestation med stundtals lysande spel. Bara att lyfta på hatten tjejer, mycket bra!
Summering efter Klagshamn på hemmaplan
2018-06-10 17:09
Vårsäsongens sista hemmamatch stod mot IFK Klagahamn. På det stora hela blev det en ganska jämn match som inte heller innehöll så himla många målchanser.
Våra tjejer började klart bäst och kunde/borde haft ledningen tidigt. En välplacerad straff redan efter ca två-tre minuter. Oturligt nog lite för välplacerad då den tog klockrent i stolpen. Ett missat friläge och ett mål bortdömt för hands. Där och då kändes vi ganska heta och tog ett bra grepp om tillställningen. Tyvärr mattades vi en aning och Klagshamn tilläts, lite väl enkelt, slinka igenom och göra 1-0 strax innan paus. Det var dock väldigt nära att sista försvararen hann rädda bollen men försöket på mållinjen lyckades ej hindra bollen från att gå i mål.
I andra halvlek fick tjejerna upp hoppet igen men hade kanske inte så mycket spel. Dock kändes det som vi var med i matchen och att vi hade hyfsad kontroll. 
Fortsatt underläge med ett mål inför sista perioden och tjejerna försökte så gott dem kunde och visst kunde där slunkit in ett mål men ändå hade vi inte dem där jättechanserna. I sista sekunderna kontrade Klagshamn in ännu ett mål.
Alla gör sitt bästa efter förutsättningarna, rent individuellt, men som lag fick vi inte ihop det denna gång. Vi tvekar i flera lägen och är fortsatt lite onödigt försiktiga. Lite väl tyst på plan också och där behöver vi steppa upp. Sen ska vi inte glömma bort vår unga åldersstruktur på laget utan det är bara att jobba på.
Nya tag tjejer!
Sammanfattning efter helgens bortamatcher
2018-06-04 10:25

I helgen var det dubbla bortamatcher. På lördagen mötte vi Hyllie och på söndagen var det ÖT Smygehuk som stod på schemat. Dem sistnämnda har vi inte tidigare stött på utomhus i seriesammanhang, alltid kul med lite nya lag att möta.

Lördagsmatchen var, som dem flesta gånger på senare år mot Hyllie, en jämn match som kunde slutat åt vilket håll som helst. En ganska jämn match där vi på det stora hela gör en bra prestation framförallt set till omständigheterna där vi drabbas av en målvaktsskada samt att vi får slutföra matchen med ännu en spelare på "skadelistan". Helt klart påverkande i sommarvärmen men tjejerna löste det bra.

Vi tar ledningen med 1-0 innan motståndaren kvitterar. Enligt oss borde det varit frispark då deras spelare sparkar bollen ur händerna på vår målvakt. Dock är det domaren som dömmer och lärandet här måste bli att, oavsett vad du tycker är rätt eller fel, spela tills det är avblåst utan att stanna upp. Nu tilläts motståndarens forward att enkelt slå in bollen i öppet mål.

Hyllie får senare också in ett segermål men det kunde lika gärna varit vi som gjort detta mål och allra mest rättvisa hade det kanske varit med ett oavgjort resultat.

Söndagsmatchen började med att tjejerna, pga målvaktsskadan dagen innan, fick lösa situationen som uppstått. Utan målvakt blir det svårt att spela men detta löste dem galant och några spelare delade på bördan. Ett lärande i sig att lösa uppkomna problem samt att man ställer upp för laget. Bra gjort tjejer!

Även i denna match gör vi en bra prestation och lyckas hitta en ganska bra nivå i hur vi sätter press på motståndaren. Vi skapar en hel del chanser men vi ser också att deras målvakt gör flera fina räddningar. Men som vanligt, hellre att vi skapar chanserna och missar än att vi inte skapar några alls. Avsluten får vi rätt på förr eller senare. ÖT Smygehuk tar ledningen men dock lyckas vi kvittera. Helt rättvist och vi var nog värda ytterligare ett par mål till, så var känslan i alla fall men denna gång stannar det på ett oavgjort resultat.

Två bra prestationer från tjejerna, speciellt efter dem olika omständigheterna med lite småskador och målvaktsstrul. Starkt att hantera detta som lag. Bra jobbat tjejer!

Dubbla hemmamatcher
2018-05-26 17:22
En utmaning idag, för tjejerna, med två matcher direkt efter varandra. I stekande sol dessutom. Vi valde att hantera helheten, där båda matcherna ingick, utifrån vår åldersstruktur och där var och hade en roll beroende på ålder och om du spelade mycket i en match eller lite i två. Vi fick också skifta runt en hel del på positioner, både mellan matcherna men också under dem. Tjejerna hanterade detta alldeles utmärkt!
Vi ska väl säga ärligt att våra båda motståndare, i respektive match, var en liten bit efter oss i sin fotbollsutveckling men det handlade om att ta sig an uppgifterna med fokus och en vilja att jobba hårt samt att koncentrera sig på sitt eget spel. Matcher där motståndaren, i mångt och mycket, bara sparkar iväg bollen blir jobbiga om du tillåter dem att göra detta. Det blir lite hafsigt och tar tid och kraft att själva hitta rytm i spelet. Samtliga tjejer, i båda matcherna, var verkligen på hugget och jobbade hårt för att förhindra detta. Mycket bra och en av nycklarna till två fina prestationer där vi i båda matcherna fick mängder med målchanser bara tack vare denna inställning.
Sen spelade vi oss också till flera chanser och utan fint målvaktsspel hos motståndarna och ett antal bollar i stolpe så gör vi ännu fler mål. Dock en riktig islossning idag och totalt 17 mål med 9 olika målskyttar fördelat på dem två matcherna.
Härligt också att båda målvakterna får hålla nollan efter utmärkt spel i båda matcherna. Båda två är aktiva och deltar i vårt spel där Evelina gör många riktigt bra aktioner. Vilma å sin sida toppar det med en ruskigt vass straffräddning.
Stort beröm till alla tjejer för ert lysande sätt att ta er an denna dag som en gemensam grupp!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Borgeby IP, 11/08 09:00
Match, Borgeby IP, 12/08 09:00
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
STÖTTA SVEDALA IF