Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Svedala IF
F-05/06

Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 18 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar tre gånger i veckan, ute på tisdagar och torsdagar, på Aggarpsvallen kl 18:45-20:30. Vi tränar också en gång lättare fys på onsdagar, plats varierar kl 18-19. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Hemmamatch mot Klagshamn
2019-09-16 15:04

Helgens match var hemma på "Vallen" mot Klagshamn. Det blev en tuff match där vi inte riktigt lyckades få grepp på våra motståndare. Dem är ett fysiskt lag som spelar efter sin förmåga och i denna match tog vi inte riktigt kampen. När vi nu klivit upp i nivå måste vi också tuffa till oss rejält och vi vet att om vi kommer upp i nivå gällande den biten är vi svåra motståndare för vem som helst.

Vi släpper in två relativt enkla mål tidigt i matchen där vi inte ser oss omkring riktigt så vi har koll på motståndarens rörelser samt att vi är lite onödigt passiva. En onödig uppförsbacke att sätta oss i.

Tjejerna pratar ihop sig i pausen och vi hittar in lite bättre i det i andra perioden. Vi gör till sist också ett reduceringsmål. Det målet i sig visar på en viktig del, den delen som innebär att aldrig stanna eller ge upp. Här fortsätter vår forward sin löpning och får också betalt för det i form av ett mål.

Matchen är ganska jämn i period två och tre men vi åker på en kontring med ca tio-femton minuter kvar. Ett mål inte helt olikt dem två första och här måste vi kunna hitta bättre lösningar för att förhindra den typen av mål. Vi försöker få till en forcering och är ytterst nära en reducering strax efter motståndaren gjort mål men en mycket fin benparad, av målvakten, på vårt friläge förhindrar detta.

Lärdomen efter denna match måste dock vara att vi fortsatt behöver tuffa till oss. Motståndarna är klart bättre än oss i kampmomenten och närkamperna. Sen får vi väl i ärlighetens namn konstatera att detta var en sån match som man har ibland där vi inte riktigt får alla bitar att kugga i varandra och sådana matcher måste man också få lov att ha ibland. Bara vi lär oss nåt av det så är det upp på hästen igen. Kom igen tjejer, kämpa på!

Husie borta en fredagskväll
2019-09-10 11:10

Tredje matchen för säsongen var borta mot Husie och det blev en tuff match i det stundtals kraftiga regnandet.

För en gångs skull kändes vi lite ofokuserade och flamsiga på sina håll innan matchen. Fullt förståeligt efter en lång skolvecka med match en fredag kväll och det får vi väl acceptera att så kan det vara ibland. Men vi ser ju tydligt effekten av att inte riktigt komma in i matchen från start och vikten av att kunna hålla fokus och koncentration på topp från start.

Vår inledning är svag. Vi jobbar mycket en och en samtidigt som vi har ganska låg nivå på kommunikationen, inom laget, och är passiva och avvaktande i flera situationer. Vi ligger ganska snabbt under med 0-5 som förvisso kändes som större siffror än vad det borde kunna vara då vi själv missar nån rejäl chans och ger bort några enkla mål. Där finns mycket att lära av den första perioden.

Trots allt lyckas tjejerna repa mod och dem ska alla ha en eloge för att vi faktiskt inte viker ner oss och ger upp utan tvärtom börjar ta kampen och det riktigt rejält. Efterhand som matchen pågick blev det hårdare och tuffare närkamper och det gavs och togs en hel del smällar. Vi fortsätter att missa rejält med chanser. Det är ett antal frilägen bland annat där deras målvakt gör några riktigt fina räddningar. Samtidigt fortsätter vi att släppa in några billiga mål.

Vi får ta fasta på att det trots allt bara blir ett måls underläge om vi endast räknar dem två sista perioderna och den sista vinner vi med 3-1. Vi får också ta med oss att vi inte ger upp och att vi efterhand tuffar till oss riktigt rejält samt att vi trots allt visar att vi vill försöka spela fotboll. Det var en mycket konstig match där Husie vinner rättvist på ett sätt men samtidigt så släpper vi in många billiga mål, med bl a 3 mål som är långskott från halva plan, och missar väldigt många chanser själv. Vi har minst 5-6 chanser som får anses vara 100 %-iga. Bättre inställning från start, bättre skärpa i egna avslut samt lite marginaler med oss så är resultatet ett helt annat hur konstigt det än kan låta.

Trots många insläppta mål och förlust så är där mycket positivt vi tar med oss och vi låter oss inte nedslås alltför mycket. Bara att komma igen tjejer! 

Bortamatch mot Dösjöbro
2019-09-02 10:16

Höstsäsongens andra match var på bortaplan mot Dösjöbro IF. Ett Dösjöbro som vann vår serie i våras utan att förlora en enda match. En utmaning med andra ord.

Lite blandad kompott även denna vecka gällande förutsättningarna med bl a sjukdomar på flera håll under veckan men det får vi såklart hantera.

Även i denna match, likt föregående vecka, startar vi klart bäst. Tjejerna har tanke bakom dem flesta aktioner och vi försöker spela oss ur situationerna vi hamnar i. Vi lyckas dem flesta gånger och när vi väl gör 1-0 känns det logiskt och rättvist. Ett riktigt snyggt mål med flera bra aktioner. Först har vi felvänd forward långt ut på vänsterkanten som skyddar bollen bra så vi får upp laget. Med några passningar har vi sedan gjort en jättefin spelvändning ut till höger. En snygg bollflytt/passning, in mot mitten, och ett direktskott senare så är målet ett faktum.

Andra perioden är något jämnare men känslan är att vi i alla fall för spelet något och hittar bättre spel än vår motståndare. Dem gör dock ett kvitteringsmål där vi inte har marginalerna med oss. Dock är det inget billigt skitmål, på det sättet, som vi haft den fula ovanan att släppa in på senaste tiden.

Våra tjejer står upp bra och det är både kamp och spänning som sedan präglar avslutningen. Två gånger om har vi mot slutet marginalerna med oss när deras avslut prickar målramen men även vi själva har en del fina anfall med lägen och en hel del hörnor varav någon av dem blir riktigt farlig.

Sett över hela matchen så är vi nöjda med spelet och prestationen och det oavgjorda resultatet känns rättvist.

Återigen känner vi att vi är med på denna nivå och så länge vi jobbar hårt, har rätt inställning och tar oss an uppgifterna på rätt sätt så kommer vi att fortsätta vara det. I denna match är här många små detaljer, hos enskilda spelare eller i lagets generella agerande, som är bra och extra kul är det att se hur backlinjen tillsammans hanterar matchen och hur dem kliver fram i situationer samt visar mod i uppspelen.

Bra jobbat tjejer!

Höstpremiär
2019-08-27 07:56

Första matchen för höstsäsongen var mot Furulund/Eslöv. Tjejerna har haft en fin utveckling och nu är vi uppe på en ny nivå och det skulle bli intressant att se hur vi tog oss an utmaningen samt om vi kan fortsätta vår utveckling.

Matchstarten lovade riktigt gott och det var kul att se. Tjejerna är på hugget från start och vi tar ett bra grepp om spelet. Tjejernas hårda jobb med press-spelet biter bra. Vi har så smått börjat att prata om vissa bitar i själva uppspelen samt att vi vill se att tjejerna visar mod med bollen och att dem vågar försöka. Allt detta fick vi se från start vilket var väldigt glädjande. Tjejerna hittade många fina uppspel med bra variation och vi spelade oss fint fram längs både kanter och via spelvändningar. Det märktes att vi mötte ett bra lag men det känns ändå logiskt och rättvist när vi gör 1-0 i slutet på perioden. Ett mål som även det visar på två viktiga saker: det blir aldrig mål om man inte skjuter och att aldrig stanna utan köra på tills bollen är ur spel. Nu tog skottet i stolpen och ställde målvakten en aning varpå vi kan vara först på returen.

Olyckligt nog hinner vi släppa in en kvitteringsboll nästan direkt efter vårt ledningsmål. Här blev vi dock lite väl passiva.

I andra perioden höjer motståndaren tempot en aning och nu märks det att vi kommit upp i nivå. Våra tjejer hänger med helt ok trots allt  och matchen är ganska jämn men motståndaren börjar ta över mer och mer. Olyckligtvis styr vi in bollen i eget mål i samband med en hörna men hellre att vi går på bollen och försöker ta bort den, och att en snedträff ställer till det, än att vi bara flyttar oss eller struntar i det helt.

Vi mattas en aning mot slutet där värmen i kombination med att vi hade ett par sjukdomsåterbud, och även lite småkänningar på några spelare, gör att vi inte riktigt orkar och motståndaren tillåts göra två mål till. Inte hela världen med det utan vi tar med oss den oerhört positiva första perioden samt egentligen i alla fall halva matchen. Vi visar att vi är med på en högre nivå och sen är det bara att jobba vidare.

Dock måste vi börja fundera på kring att vi ofta släpper in väldigt enkla mål. Då pratar vi inte om enskilda spelare eller positioner utan om helheten där vi fortfarande är lite väl försiktiga och snälla. Vi behöver bli rejälare. Samtliga fyra mål vi släpper in är egentligen mål där vi kunde varit tuffare, rejälare och dem hade inte behövt tillkomma. Det får vi jobba på. Men å andra sidan släpper vi inte in något mål där vi blir rejält utspelade eller bortgjorda vilket känns positivt. Nya tag tjejer och en helt ok start trots allt!

Vårsäsongens sista match
2019-06-17 09:13

Vårens serie avslutades med hemmamatch mot BK Höllviken och vilken prestation våra tjejer bjöd oss på! Efter att ha pratat mycket om att avsluta bra och verkligen ge allt, i sista matchen, samt att faktiskt njuta av att ha satt sig i positionen att spela lite av en "avgörande" match som sista match var det extra kul att se hur väl tjejerna svarade på detta. Vid vinst i denna match landar vi nämligen in på tredjeplats i tabellen.

Vi tar ett rejält grepp om matchen redan från start och samtliga spelare är verkligen på hugget med en hård återerövringspress som man lyckas hålla matchen igenom. Detta ledde till massvis med bollvinster och skapade chanser.

Redan efter cirka en minut gör vi 1-0 efter just ett sådant läge. Perioden fortgår på samma sätt och ledningen borde, efter bl a skott i ribban och frilägen, varit större än ett mål.

I andra perioden fortsätter vi att skapa chanser, både genom fina anfall men också genom stenhårt jobb och hård och hög press på motståndaren. Vi utökar vår ledning två gånger om där framförallt tredje målet är värt att nämna lite extra efter fint spel längs kanten med fin framspelning av Felicia, snett inåt bakåt, där Emma avslutar med att trycka dit skottet distinkt. Verkligen ett fint anfall och även i andra perioden kunde vi gott fått in nån boll ytterligare men känslan inför sista perioden är att vi har total kontroll på matchbilden och tjejerna var rejält taggade på att avsluta bra och jobba hårt hela vägen till matchen slut.

Två gånger tidigt i tredje perioden sticker dock Höllviken upp och Vilma får göra två viktiga räddningar där framförallt benparaden på andra läget håller hög klass. Efter dem två lägena tar vi över igen och en stund, mitt i perioden, kommer knappt vår motståndare över halva plan känns det som. Vi trycker ner dem rejält, är aggressiva och lägger ner ett väldigt hårt jobb för att vinna boll och hindra motståndaren att gå framåt. Ur denna höga press skapar vi ytterligare ett par rejäla målchanser där vi bör göra något mål till men i dem lägena får vi inte alls rätt på avslutningarna vilket kan kvitta. I slutminuterna rinner Höllviken igenom vår, annars så stabila backlinje, i en kontring och reducerar men det målet är som man brukar säga av akademisk betydelse.

En rakt igenom stark och rejäl insats, där samtliga spelare verkligen kliver på ordentligt,  med många bra uppspel, fint spel och tro på sig själv i sin bollbehandling samt full fokus och hårt jobb gör att tjejerna knyter ihop säcken på bästa sätt och avslutar våren med att spela sig till en fin tredjeplats i serien. Bra jobbat allihop!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 22/9 10:30
5 - 0  
Lör 14/9 11:00
1 - 3  
Fre 6/9 18:00
9 - 3  
Fre 30/8 18:30
1 - 1  
Lör 24/8 11:00
1 - 4  
Sön 16/6 12:15
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
STÖTTA SVEDALA IF