Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Svedala IF
F-05/06

Välkommen till F 05/06

Vi är ett glatt gäng på 18 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar tre-fyra gånger i veckan under vintern, ute på tisdagar 17:00-18:45 och torsdagar 18:45-20:30, på Aggarpsvallen. Vi tränar inne i Roslättshallen söndagar kl 15-16. Vi tränar också en gång lättare fys per vecka, plats varierar kl 18-19. Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

Winter Fury
2019-12-09 09:03

Även i år är vi med i vinterserien Winter Fury. Första matchen var bortamatch mot Backarnas FF och att säga att förutsättningarna var kass och att vädret var dåligt ger ändå inte hela bilden av läget. Hård vind och ösregn från alla möjliga håll och kanter, typiskt brittiskt väder blandat med skånsk vinter. Hursomhelst lika för båda lagen och inget gnäll bland tjejerna, riktigt gött att vi bara körde på och fokuserade på vårt eget så gott det gick.

Vi har pratat om och jobbat med många olika generella moment som att tuffa till oss och ta kampen, löpa mer, komma till avslut snabbare och avsluta mer på instinkt samt att blocka skott och skydda vårt mål. Alla dessa bitar sitter där mer eller mindre och vi får mer än godkänt på samtliga fokusområden. Möjligen att spelet blev lidande en del men samtidigt får nog en  liten del tillskrivas dem svåra yttre förhållandena plus att vi inte spelat redig match på ca 2 månader.

Första halvlek var mycket kamp där vi sticker upp i ett par anfall och vi gör också 1-0 efter att i situationen inte gett oss utan bollen skulle bara in. Några fina uppspel och intentioner såg vi men dem var för få.

Motståndaren kvitterar i andra ganska omgående men efter det kommer vårt spel igång mer och mer och den värsta ringrosten verkade ha släppt av. Vi har några riktigt bra uppspel och anfall där vi spelar oss igenom motståndaren på ett bra sätt. Vi gör 2-1 och hinner också med att missa ett friläge och ytterligare någon ganska bra chans. Vi är dock bra med inne i straffområdet och hugger på eventuella returer. Detta har vi varit för passiva kring tidigare så ett steg i rätt riktning.

Motståndarna får en lite onödig frispark på halva vår planhalva med endast 1,5 minut kvar. Hjälpt av kraftig medvind får dem på ett bra tillslag som oturligt styrs i eget mål. Inte mycket att göra åt saken, sådana mål ramlar in i bland. Tjejerna hinner dock göra ett sista ryck med en forcering och vi hinner få till ett sista avslut men Saras kanonskott stoppas av en riktigt rejäl benparad av målvakten.

Tydligt hur tjejerna, generellt sett, försökte ta bollen mer framåt och ta dem ytor som bjöds. Bra för det har vi pratat om. Likaså är det gott att se att vi nästan har 20 avslut på eller mot mål under matchens gång. Några lite väl tama eller felriktade men målet var att komma till avslut och göra det instinktivt vilket uppfylldes. Gott så. Extra plus också till forwardsinsatsen, både i arbetsinsats men också i uppspelsfasen. Bra jobbat alla tjejer!

Gåsacupen
2019-11-04 09:02

Första cupen för vintersäsongen spelades i Skurup och vi deltog med två lag anmälda i Gåsacupen. En trevlig eftermiddag/kväll med många fina prestationer och bra jobb av våra tjejer.

Båda lagen stod upp bra i sina gruppspelsmatcher och vi var väl med i samtliga matcher. Stundtals fint spel, mycket kamp och mycket vilja och framförallt på dem två sista punkterna har tjejerna tagit rejäla kliv dem senaste veckorna. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen.

Som alltid är det små marginaler i denna typ av matcher som är snabbt över med endast 13 min speltid. Ett mål hit eller dit får stor betydelse vilket Svedala lag vit fick erfara då man hade marginalerna emot sig. Ett mål ifrån att gå vidare till slutspel och tjejerna kämpade rejält och tryckte på med full kraft i avslutningen mot Janstorp men matchen slutar 0-0. Två jättechanser mot slutet där deras målvakt gör en kanonräddning på Felicias volleyskott medans Vilmas avslut, strax efteråt, stryker längs stolpen men tyvärr på fel sida. Inte mycket att göra åt saken men tjejerna ska ha en eloge för att dem gjorde vad dem kunde och att dem gav sig själv chansen till vidare spel. Efter det blev det till att rikta in sig på att stötta och heja på kompisarna i Svedala lag blå som tog sig vidare till kvartsfinal.

Sen började dramatiken på allvar. En rejäl kamp mot Veberöd där vi tar ledningen men oturligt släpper in en kvittering och matchen går till förlängning. Där får vi turen tillbaks när en hörna letar sig in i mål. Den kampen och viljan tjejerna visade upp var verkligen värd att gå vidare på.

I semifinalen väntade ett av Husies två lag och även här krävdes förlängning. I denna matchen  kändes dock våra tjejer hetare matchen igenom och där borde vi avgjort redan innan extra speltiden tog vid. Mycket vilja och att bollen bara skulle in i mål gör att vi avgör någon minut in i förlängningen och tjejerna var klara för final.

I finalen väntar Kvarnby som gått igenom turneringen utan att släppa in ett enda mål. Samtidigt är vi själv lite skadeskjutna men dem tjejer som spelar står upp oerhört bra och gör en heroisk insats. En tuff uppgift med andra ord. Kvarnby tar ledningen nästan omgående men sedan kommer vi in i matchen. Tjejerna visar en fantastisk vilja och trycker på för allt vad dem kan. Nästan så att motståndarna fick dra iväg bollen i panik och till sist kommer kvitteringen efter en våldsam forcering. Riktigt roligt och väldigt välförtjänt. I förlängningen står det och väger och tjejerna sticker upp vid något tillfälle men med en dryg minut kvar avgör motståndaren och det blir till att gratulera dem till segern men också njuta av fina framgångar och en välförtjänt andra plats. Riktigt kul också att se nästan alla övriga tjejer stanna kvar hela vägen till sista matchen för att heja på sina kompisar. En fin framgång som var viktig för hela laget och hela truppen. Ni bidrar alla till helheten.

Bra jobbat allihop!

Sista hemmamatchen för säsongen
2019-09-30 13:47

Höstsäsongens sista hemmamatch var mot Borgeby. Vi hade under veckan lagt en hel del fokus på att våga kliva in i dueller och att vi tar för oss i spelet. Vi fick se en klar uppryckning på den punkten och vi gör en bra match sett till helheten. Tjejerna kan vara nöjda med sin prestation.

Vi är på hugget från start, precis som vi hoppades på, och tar bra grepp om spelet men framförallt så pressar vi ner motståndaren mot eget mål. Vi är nära ett ledningsmål flera gånger om och borde definitivt haft ledningen i paus. Små marginaler och en missad jättechans gjorde att det stod 0-0.

I andra perioden är det Borgeby som är lite mer framåt, delvis hjälpta av vinden. Dem gör, trots allt ganska snöpligt, 1-0 där dem lite väl enkelt tillåts göra mål på hörna. Ett litet återfall och olycksfall i arbetet men det får vi leva med. 2-0 kommer strax därefter på en frispark där deras skytt får på en kanonträff och målet som sådant har inget med vår prestation att göra. Vi får fokusera på att vi faktiskt klev in och stoppade motståndaren, i förstaläget, något vi tvekat kring tidigare.

Tjejerna visar gott mod inför tredje perioden och vi öser på så gott vi kan. Vi är nära åtminstone två gånger om men bra räddningar från deras målvakt gör att nollan framåt står sig.

I denna match visade vi dock bra inställning och jobbade betydligt hårdare samt att vi tog för oss på bättre sätt än dem senaste veckorna och då är vi återigen med i matchen och visar att vi tävlar på denna nivå. Ett bra besked från våra tjejer och vi låter oss inte nedslås av resultatet som sådant. Här både borde och kunde vi lika gärna fått med oss något mer även i det avseendet. Bra jobbat tjejer!

Bortamatch mot Kvarnby
2019-09-23 10:57

Vi spelade bortamatch mot Kvarnby IK och hade väntat oss en tuff match vilket det också blev. Lite små struliga förutsättningar med sjukdom men det är bara till att försöka hantera bäst det går. Stor eloge till Elin som hoppade in, med kort varsel, i mål. Precis så man ska hantera saker och ting där man ställer upp för laget och tar sig an utmaningen med mod och positiv inställning.

Vi håller emot ganska väl i första perioden mot det förväntade trycket från Kvarnby. Vi försvarar oss helt ok och försöker själv spela oss ur situationer så gott det går. Väldigt typiskt att dem får ett ledningsmål precis innan pausen där en hörna styrs in i eget mål. Återigen, hellre att vi är först på bollen och råkar styra den i eget mål än att vi inte tar den alls.

I andra perioden gör vår motståndare tre snabba mål där det på helheten känns lite enkelt. Det första målet dem gör är dock bara att applådera för det är fina aktioner rakt igenom hela sekvensen.

Vi sticker upp med några halvchanser som ger oss ett antal hörnor men har svårt att skapa några rejälare chanser. Både det och våra relativt enkla mål, vi släpper in, bottnar mycket i att vi måste våga ta för oss mer på planen. Egentligen allt vi gör måste vara tuffare och rejälare, både närkamper och attityd måste tuffas till. Samtidigt är vi uppe på en högre nivå och motståndet är tuffare. Vi får kämpa för att skapa chanser och göra mål men det ramlar in någon enkel boll bakåt. Det är väl delvis bara att acceptera att vi har det tufft just nu och får försöka se det över tid men samtidigt kan vi, var och en, jobba med att våga ta för oss mer så kommer vi snabbare in i det. Det krävs på denna nivå. 

I vissa moment kan vi se flera spelare ta för sig bättre i tredje perioden och då jämnas också spelet ut en aning samt att vi börjar vinna lite dueller. Det är viktigt att ta fasta på den detaljen då vi ser att vi är med i helheten när vi har lite aggressivare inställning och börjar kampa i momenten. Ett femte mål ramlar in men där är marginalerna inte med oss då man nog får tycka det målet är ett tydligt offside-mål. Inte hela världen med det och domaren dömer. Lyckas vi kapa några av dem enkla mål vi släpper in är resultatet bättre och kanske speglar det helheten en aning mer rättvist. Det gäller att förstå att vi är på en hög nivå och fokusera på våra egna prestationer samt att i alla fall försöka jobba upp ett mod och en tuffhet inom laget. Då är vi med och tävlar även på denna nivå. Bara att komma igen tjejer!


Hemmamatch mot Klagshamn
2019-09-16 15:04

Helgens match var hemma på "Vallen" mot Klagshamn. Det blev en tuff match där vi inte riktigt lyckades få grepp på våra motståndare. Dem är ett fysiskt lag som spelar efter sin förmåga och i denna match tog vi inte riktigt kampen. När vi nu klivit upp i nivå måste vi också tuffa till oss rejält och vi vet att om vi kommer upp i nivå gällande den biten är vi svåra motståndare för vem som helst.

Vi släpper in två relativt enkla mål tidigt i matchen där vi inte ser oss omkring riktigt så vi har koll på motståndarens rörelser samt att vi är lite onödigt passiva. En onödig uppförsbacke att sätta oss i.

Tjejerna pratar ihop sig i pausen och vi hittar in lite bättre i det i andra perioden. Vi gör till sist också ett reduceringsmål. Det målet i sig visar på en viktig del, den delen som innebär att aldrig stanna eller ge upp. Här fortsätter vår forward sin löpning och får också betalt för det i form av ett mål.

Matchen är ganska jämn i period två och tre men vi åker på en kontring med ca tio-femton minuter kvar. Ett mål inte helt olikt dem två första och här måste vi kunna hitta bättre lösningar för att förhindra den typen av mål. Vi försöker få till en forcering och är ytterst nära en reducering strax efter motståndaren gjort mål men en mycket fin benparad, av målvakten, på vårt friläge förhindrar detta.

Lärdomen efter denna match måste dock vara att vi fortsatt behöver tuffa till oss. Motståndarna är klart bättre än oss i kampmomenten och närkamperna. Sen får vi väl i ärlighetens namn konstatera att detta var en sån match som man har ibland där vi inte riktigt får alla bitar att kugga i varandra och sådana matcher måste man också få lov att ha ibland. Bara vi lär oss nåt av det så är det upp på hästen igen. Kom igen tjejer, kämpa på!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 8/12 16:30
2 - 2  
Lör 16/11 08:00
0 - 0  
Fre 15/11 18:00
0 - 0  
Sön 3/11 11:30
0 - 2  
Sön 6/10 10:00
7 - 0  
Lör 28/9 11:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
STÖTTA SVEDALA IF