SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
U16 dam
Välkommen till U16 Dam

Vi är ett glatt gäng på ca 20 tjejer som gillar fotboll och tycker om att ha roligt tillsammans. Vi tränar tre gånger i veckan. Måndagar,  tisdagar och torsdagar 18:30-20:00, på Aggarpsvallen.  Vår träning är tematiskt upplagd. Du är välkommen att träna med oss!

 

 

 

FC Rosengård-spelare på besök
2021-06-17 07:29

U16 Dam är med i Hattrick-projektet och hade i veckan besök av FC Rosengård-spelarna Amanda Altheden och Matilda Kristell samt Robin Jarfjäll (tränare).

Vi söker målvakt
2020-06-17 10:04

Vi söker ytterligare en målvakt till vår trupp. Är du målvakt och är intresserad av att spela med oss så är du välkommen att höra av dig till Jimmi.

Känner du någon som skulle vara intresserad så tipsa gärna henne eller oss.


Kontaktuppgifter hittas  via fliken "kontakt" här på vår lagsida.


Välkommen hälsar F05/06

DM - gruppspelet avslutat
2020-03-16 10:04

DM:s gruppspel är nu avslutat och vi avrundade det med en fin prestation och en bra insats mot Höllviken. Efter dem inledande matcherna fanns trots allt chansen att ta sig vidare. Det enda som gällde i så fall var vinst i denna match. Givetvis lite extra taggade tjejer inför detta faktum även om vi var överens om att vi var nöjda med en bra prestation och sen får det räcka så långt det kan.

Några skakiga minuter inledningsvis i motvinden men efterhand kom vi in i matchen. Ganska snabbt gör vi sedan 1-0 efter en bra prestation där vi i situationen visar att man vill något och sedan går på avslut. Motståndaren kvitterar precis innan första pausen i en sekvens som nästan kändes som vi hade rett ut.

Ett gott snack i pausen och bra med självförtroende i laget gjorde att vi kunde trycka på lite när vi fick vinden i ryggen. Vi skapar en del chanser och får bland annat en straffspark med oss. I alla våra anfall eller lägen syns det tydligt att tjejerna försöker komma till avslut. Vi pratade mycket om just det eftersom vi trots allt behövde göra mål och vinna matchen. Vi leder med 2-1 inför tredje perioden efter att ha fullföljt i en situation och påpassligt tagit hand om retur från målvakt.

Dags för motvind igen i tredje perioden men vi står emot bra. Hela backlinjen och målvakt håller emot bra och kämpar på rejält för att skydda vårt mål. Man står upp rejält i den fysiska kampen. Vi lyckas göra 3-1 genom ett fint långskott. Återigen ser man vikten av att träffa mål med sina avslut. Lite nerver till slut men vi avgör med ett riktigt fint fotbollsmål fram till 4-1. Uppspel längs kanten till yttermittfältare som kommer runt och slår ett fint inlägg. Flera spelare på plats inne i straffområdet och bollen skarvas vidare från forward till bortre yttermittfältaren som behärskat rullar bollen i mål. Riktigt snyggt spelat!

Tydlig betoning inför matchen och under matchen på att vara noga när man har bollen och att man signalerar att man vill äga bollen och situationen. Likaså mycket fokus på att varje spelare skulle jobba med att orientera sig innan man får en passning eller behöver agera i en situation för att på så sätt försöka skapa sig tid och utrymme. Det kändes som om det gav effekt och många försökte verkligen jobba med dessa bitar. Det i kombination med bra inställning och hårt jobb i det defensiva gav till sist en rättvis utdelning och med andra resultat som gick vår väg kan vi gratulera tjejerna till att ha gått vidare till slutspelet i DM. Bra jobbat tjejer!

Första DM-matchen
2020-03-04 08:43

Första DM-matchen var en bortamatch mot Klagshamn som blev en hemmamatch istället efter flytt av dag och plats.

Vi börjar matchen riktigt bra och får till ett par fina anfall direkt. Fina uppspel via ytterbackar och bra löpningar från yttermittfält samt vårdade passningar bidrog till detta. Efter knappa tio minuter får vi straff. Härlig attityd på Emma när hon tydligt och bestämt visar ledarskap och vill ta omhand straffen som sedan säkert förvaltas till ledning. I det läget en rättvis sådan.

Perioden fortsätter likadant som matchinledningen. Vi spelar fin fotboll med väl uppbyggda anfall och tar oss framåt på bra sätt. Vi skapar en del hel- och halvchanser och det hade inte varit orättvist med ännu ett mål. Motståndarna får några ströchanser, främst genom lite långbollar, på chans, som blir luriga i det våta underlaget men vi tycker vi har god kontroll på händelserna.

I andra perioden tappar vi efterhand. Vi är inte riktigt lika noga när vi har bollen, slarvar lite i passningsspelet, och är inte heller lika aggressiva i närkamperna samt att vi börjar förlora lite andrabollar. På så sätt får motståndaren, lite onödigt, chansen att ta sig in i matchen. Dem fortsätter med sina långbollar, som biter bättre och bättre, och det är också via en sådan boll, där vi kommer lite fel samtidigt som deras forward gör en fin nedtagning av bollen, som dem får ett friläge och det är kvitterat.

Vi spelar inte längre lika bra utan det blir mer böljande, fram och tillbaks, med mer spel på ren chans och mycket "byta boll" med varandra. Dock skapar vi en hel del lägen och kommer till många avslut. Dem flesta träffar tyvärr inte mål men med bättre skärpa där  så ska vi göra något mål ytterligare.

Vi är dock lite oorganiserade i slutet på perioden och känslan är att vi kan riskera släppa in ett mål om vi ej får rätt på det. Så sker också, med knappt två minuter kvar till pausen, när vi har lite otur och inte får träff på bollen i samband med en rensning. Bollen hamnar rakt till en motståndare som klipper till på ett tillslag och bollen lobbas in över vår målvakt. Inte mycket att göra åt saken, en olycklig situation helt enkelt.

Nytt mod inför sista perioden och det ser något bättre ut igen. Inte som i första perioden men bättre än i andra. Motståndaren hotar oss inte lika mycket längre utan sticker mer upp i sina långbollsattacker. Vi själva fortsätter att skjuta utanför när vi får lägen och helt klart är att vi måste träffa mål med högre procent än i denna match men så kan det vara ibland. Vi gör ett sista ryck mot slutet och hittar några riktigt fina anfall som tar oss till avslutslägen men närmre än ett skott i ribbans underkant kommer vi inte.

På det stora hela en bra prestation där framförallt spelet i första perioden sticker ut. Vi kommer också till väldigt många skott och avslutslägen vilket är positivt och vi står, totalt sett, upp bra i en fysisk match. Lite surt med resultatet, vi var värda mer, men vi tar ändå med oss mycket positivt från matchen! Bra jobbat tjejer!

Första 11-mannamatchen
2020-01-27 09:02

Årets första match och tillika vår första 11-mannamatch nånsin. Mot tufft motstånd dessutom. Bara att köra på och försöka fokusera på våra egna saker och göra en prestation som vi kunde känna oss nöjda med.

En riktigt bra match från båda lagen och våra tjejer hänger väl med genom hela matchen mot så pass bra motstånd, en fin start på året.

Det är nästan så att känslan är att det är vi som för spelet i första halvlek och vi får också se många fina anfall med bra uppspel via forwards eller ut på löpande ytterspelare. Några gånger tappar vi boll lite enkelt och vi blir hårt straffade när vi gör våra småmissar i uppspelen. Tre gånger på ca 15 minuter rinner motståndaren igenom men det är i princip också dem enda riktiga chanserna vi bjuder på under halvleken. Vi har själv både friläge och boll i stolpens utsida samt några hörnor som blir farliga så riktigt rättvist kändes det faktiskt inte.

Nöjda med prestationen i första halvlek repar tjejerna nytt mot och fortsätter på den inslagna vägen. Det är tydligt att alla verkligen försöker jobba med sina individuella målsättningar likväl som lagets två viktiga principer i anfallsspelet. Glädjande att se!

Mot slutet, när orken börjar komma i fatt lagen, blir det lite mer böljande spel men ändå att vi fortsatt hänger med utan att gå ner oss eller tappa i det fysiska spelet. Vi står upp och tar kampen riktigt rejält genom hela matchen och denna start lovar oerhört gott inför den stundande vårsäsongen. En prestation där vi tar med oss många positiva saker. Riktigt bra jobbat alla tjejer!

Spelade matcher
Sön 18/10 17:00
6 - 1  
Sön 4/10 14:00
2 - 2  
Lör 26/9 11:00
1 - 0  
Sön 20/9 15:00
2 - 3  
Fre 18/9 19:00
1 - 4  
Fre 4/9 19:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen