Seniorlag Herrar
Välkommen till Senior Herr

Nu är vi låga i tabellen
2024-05-19 20:55

Ja, till och med så låga som man kan bli i en tabell efter förlust mot Rydsgård med 1 - 3.

Låga är vi men på inget sätt uppgivna eftersom spelet i långa stunder ser riktigt bra ut, både mot FC City där vi förlorar med 8 - 0 har vi mycket bra perioder i matchen men vi måste putta in bollen i mål när lägena kommer, och det gör de varje match.

Mot City kunde vi haft ledningen med 3 - 0 efter 20 spelade, nu blev det inte så och sen rinner allt iväg.

Mot Rydsgård styr vi också spelet första 20 men bollarna går inte in, därefter böljar spelet i en jämn match tills vi bjuder på två mål. Slutar vi inte med detta så kommer vi att vara låga även när serien är slut.

En lagledare ger aldrig upp förutom då möjligtvis på kaffekokning men det är en helt annan sorglig historia som jag mycket ogärna återkommer till men för att få med något roligt i denna skrift får jag väl bjuda på den extrema klumpighet som även en snart 63-årig människa efter att ha bryggt 3 miljoner liter kaffe genom åren kan klydda med. Det är inte bara på planen just nu.

Onsdag och träning, sätter på kaffe och inser att den bryggaren är färdig för tippen. Köper en ny stilig bryggare med ICA-design. Torsdag och träning, testbryggning och det smakar finfint. Lördag med Rydsgård på besök som alltid bjussar på kaffe när man kommer på besök, då känns det rimligt att bjuda tillbaka.

Sätter på en kanna kaffe i god tid samtidigt som man donar med lite annat, 15 minuter senare rinner det kaffe, vatten och sump i halva materialrummet, hade missat att man kanske borde stänga till ordentligt när man tryckte på start. Storstädning och jag hoppas att inte de trevliga ledarna i Rydsgård fick några bestående men av det kaffet som fanns i den termosen.

Till sist, vi MÅSTE skärpa vårt språk på fotbollsplanen. Det är inte rätt att våra härliga bollkallar skall behöva höra på ovårdat språk på fotbollsplanen och detta gäller även våra motståndare. Tänk en gång extra på hur omgivningen ser ut under en match. Vi behöver ändå på något sätt vara de vuxna kring fotbollen.

Vi kan helt enkelt bara jobba på under träningstillfällena och det kommer vi att göra för att vända denna skuta.

Hälsar en uppsagd lagledare, vad det gäller kaffekokande!

Storstryk mot FC City
2024-05-11 19:36

Första turen till Albäcksvallen i Trelleborg slutade inte med något roligt att skriva om.

Bengan lämnade med varm hand över dagens referat.

En tuff uppgift på förhand mot serieledarna. Vi jobbar i motvind och det blev värre efter idag.

Men första 20 får vi ta med oss. Riktigt bra. Där borde vi fått utdelning men ett missat friläge och en tveksam offside när Samuel avslutade i mål satte stopp för det. Istället tryck på oss med många frisparkar som slogs in med bra kvalité.

Efter halvtimmen spelad orsakade vi en onödig straff och 1-0 i baken. Tungt.

I paus försökte vi ta med oss det som var bra. Tyvärr verkade vi fortfarande ha halvtidspaus ett par minuter längre än hemmalaget. Två snabba mål i nacken…

Vi reste oss. Skapade chanser. Simon Johansson skott från nära håll men Albäcksvallens gräs ställde till det och ingen träff på bollen. Ett klockrent mål dömdes bort för offside på en spelare som inte var i närheten av situationen.  Kasper en nick precis framför mål men bra räddning av deras keeper.

Det sista som refereras är 4-0 målet som satte spiken i kistan definitivt. En mycket fint slagen frispark rätt upp i krysset bakom Jonathan i målet. Snyggt! Sen gav vi upp. Man får inte göra det. Inte ok. Men så blev det. Målen trillade in på löpande band.

City är bra. Många bra spelare. Bättre framåt än bakåt.
Men 8-0… Nej.

Vi måste resa oss snabbt. Detta är inte kört på något sätt. Men svårt.

// Kalle