U16 herr

Hyllie IK - Svedala IF
2022-09-19 14:44
Söndag på Hyllie IP

Vi har en sargad trupp med små skador och lite förkylnings sega.

Efter 5 minuter får vi en kalldusch och åker på ett självmål i en situation som inte fanns.
Vi vänder på steken nästan direkt och kvitterar på ett anfall på kanten och ett inlägg som vi trycker in.

Vi tar tag i taktpinnen och styr spelet men inget fungerar idag och vi viker ner oss i många närkamper, viljan saknas hos många idag. Vi slarvar nästan hela matchen igenom i både presspel och i våra passningar, vi får inte spelet att stämma alls idag.

Killarna kämpar och sliter matchen igenom och skapar en hel del men det är ineffektivt i våra avslut.
Återigen slarvar vi i en rensning i eget straffområde som resulterar i ett baklängesmål.

Slutresultatet blir 2–1

Målskytt : Oscar L

FC Trelleborg - Svedala IF
2022-06-20 21:28

Sista seriematchen i serien

Chansen att bli tvåa i serien fanns, beroende på andra resultat.
Vi tog den tyvärr inte och slutar fyra.

Det regnade kraftigt i Trelleborg så planen var inte spelbar. Vi fick därför snabbflytta match och spelare till Svedala, för match ville vi spela!

Första matchen på länge som vi är med i matchen redan från början.
Vi skapar en hel del chanser i första halvlek men målramen och målvakten stod i vägen.
FCT skapar inget som känns direkt farligt utan vi har  god kontroll.

Matchen ser ungefär likadan ut i andra halvlek med fler skapade chanser som inte resulterar i något.

Positivt i denna match är förutom ett ok resultat mot seriesegrarna är dom 3 lånade spelarna från -07 Möller, Sahel och Theo som gör en gedigen insats och kommer kanske att vara med om att ta platserna till hösten också.

Jättekul grabbar, bra jobbat!

3⭐️ Alvin
2 ⭐️ Nima
1⭐️ Isak

Ps Om det inte var för att -07 inte varit med i stjärnorna tidigare och var inlånade skulle det varit lite annorlunda, då hade vi gett 3 ⭐️ till både Jonathan Möller och Sahel Noorsai

Kul att se och efter en bra avslutning tar vi semester ända till v 26
Svedala IF - Oxie SK
2022-05-30 16:22

Dags för fjärde och sista hemmamatchen för säsongen

När domaren blåste igång matchen var det som att vi inte var där. Efter bara ett par minuter bjuder vi Oxie på en chans som de tacksamt tar emot och gör mål på. Tunga huvuden, inget funkar. Vi pratar inte med varandra, vi väljer fel alternativ, vi håller bollen när vi ska släppa den och tvärt om.

Dryga kvarten in i första så börjar röster höras på planen, huvudena höjs och man börjar se en tillstymmelse till spel. Halvtimmen spelad tar vi över mer och mer och börjar skapa chanser via vårt kantspel. I slutet av halvleken får vi betalt för vårt jobb när Yousef gör sitt första mål för säsongen.

Stärkta av målet och lite vila går vi ut till andra halvlek som ett helt nytt lag. Det mesta av spelet är på Oxies planhalva och efter knappa kvarten tar vi rättvist ledningen när Oscar bombar in 2-1.

Grabbarna fortsätter kriga och det ger frukt när Yousef gör sitt andra mål för dagen ur snäv vinkel. Oxie försöker anfalla men bra press och följsamt försvar gör att det aldrig blir några chanser av det.

Slutresultatet skrivs till 4-1 efter att Alvin säkert skjutit in en straff i slutet av matchen. Efter straffen lyckas Oxie komma till avslut några gånger men Emanuel gör ett par bra räddningar.

Bra jobbat av alla idag, kul att tre av målen görs av spelare som startade på bänken. Det var jämt om stjärnorna i dag men så här fördelades dem:

*** Benjamin

** Alvin

* Yousef

Facit för vårt hemmaspel blev fyra vinster av fyra möjliga och stabila 15-5 i målskillnad. Grymt!