SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
Seniorlag Herrar
Svedala IF
8 - 0
Hallands Nation FF
Svedala IF8 - 0Hallands Nation FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 augusti, 14:00
Plats:Svedalagårdens IP
Samling:12:45, Sporthallen
8-0 mot Hallands Nations FF
2018-08-27 17:52
Förra helgens storseger följdes upp med ytterligare en målexplosion i lördagens match mot Hallands Nations FF. Slutresultat: 8-0. Dessutom med både far och son på planen.
Det kan alltid finnas lite orosmoln när man kommer från en riktig urladdning och går in i en ny omgång.

Alla matcher lever ju som sagt sina egna liv. 

Men förra helgens offensiva form verkade ledarstaben och spelarna lyckligtvis ha konserverat väldigt bra.

För efter en 2-0 ledning i halvtid adderade man ytterligare sex mål till protokollet och bärgade ytterligare tre viktiga poäng.

– Det såg inte lovande ut innan match. När jag satte mig i bilen för att köra till Svedala öppnade sig himlen. Väl på plats hade det lugnat ner sig och förhoppningarna steg. När domaren blåste igång hade det börjar mörkna och nog kom regnet och det i överflöd, berättar Jan Alm, A-lagstränare, och fortsätter:

– I pausen hann det även börja hagla samt ett muller som kom allt närmre. Efter att konfererat lite fick andra halvlek skjutas upp en stund då det var ganska uppenbart att åskan parkerat sig ovanför Svedala. När andra väl drog igång var den två måls ledning vi hade i halvlek redo att utökas och till slut stod det 8 - 0 på tavlan. 

Två av målen gjordes av 45-årige Andreas Möller som dagen till ära även fick möjlighet att spela med sin son. Det råder delade meningar om något liknande har inträffat i Svedala IF:s 110-åriga historia, men de med koll på historien hälsar att om det eventuellt tidigare har hänt så skedde det innan 40-talet.

– Ett mål måste nämnas speciellt i ordningen. Vårt andra mål görs av Andreas Möller på ett snyggt lobbskott över deras målvakt (han gör även ett till i andra). Det speciella med detta är att Andreas är pappa till David som idag i 90 minuter slet som ett djur på vårt innermittfält. I övrigt skall alla i laget ha beröm för en god insats. Från sista utpost till första anfallare. Det var inte ofta vi trillade ur ramen i denna match. 

Vänder man nu blicken till tabellen konstaterar man relativt snabbt att det är ett riktigt getingbo i toppen. Svedala parkerar på en femteplats med två poäng upp till kvalplats och fyra poäng upp till andraplatsen. Med sex matcher kvar att spela innebär det nu att varje match behöver betraktas som en cupfinal.

Nu väntar en viktig träningsvecka med chans att ytterligare finslipa detaljer för att sedan på lördag ta sig an serieledande Lunds BoIS på bortaplan. Här hoppas vi givetvis på stöd och support!

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 13:30
Lör 16/9 13:00
1 - 1  
Sön 10/9 14:00
2 - 3  
Sön 3/9 13:00
3 - 2  
Fre 25/8 18:30
0 - 0  
Lör 19/8 13:00
3 - 2