Svedala IF
Seniorlag Herrar
Härlig höststart i sommarhettan
2022-08-13 19:30
Nummer 11 visar oss ryggen, det är precis det motståndarna ser av Teddi nuförtiden. Guld vännen!

Tre nya friska poäng på bortaplan mot Rydsgård, vi vänder 1 - 0 till seger med 1 - 3.

Fredag kväll och väderprognoserna pekar mot +29 vilket stämde bra, blandade till en Sandbergs Spezial och stoppade i kylen inför kampen i värmen till hustruns stora glädje. Letar reda på största kylväskan för att fylla den lördag förmiddag med häxbrygden. Klarar alla dopingkontroller och där har ni segerreceptet. Det vill säga en typisk lagledarseger idag!

Vi hade lite gubbar på planen också och i en helt egen klass av alla inblandade hittar vi Teddi Nicolo, 0 mål men dominerar planen fullständigt. Vet ju att gubben kan och de två senaste matcherna har varit magiska, du servar dina kamrater med smörpass, hårt jobb 90 minuter i denna värmen och flyttar på motståndare snyggt och regelrätt. Man blir varm i kroppen som om man inte vore det innan. Fotbollshossor och svarta Sketchers 3 timmar i värmen är hyggligt korkat av en lagledare.

Vi börjar trögt och släpper till enkla lägen för motståndarna, det straffar sig i minut 22 när det blir friläge. Snygg fotparad av Jonas men returen tofflas i mål, lite gamnacke där men matchen är ung så vi tror helhjärtat på att vi skall lösa detta.

Efter baklängesmålet öppnas det upp rätt stora ytor, framförallt på högerkanten där Joel härjar och knatar förbi för jämnan och i minut 26 kommer kvitteringen efter en Joelräd med inspel till ItalienErik som inte gör något misstag.

Vi är utan tvekan det bättre fotbollslaget men det garanterar inga vinster, strax innan halvlek rinner Ingheden igenom i straffområdet och får en luftfärd, straff tycker domaren men.....

Här bryter jag matchen lite och lägger fokus på domartrion. Idag har vi seriens i särklass bästa domare Marcus Dajcman, Marcus gör fel ibland och han kommunicerar detta tydligt till spelarna vilket ger förtroende. Vi vill ju gärna stänka in straffen vid likaställning men då knallar assisterande in och menar på att försvararen tog bollen först. Jag har ingen aning från min position men även om det idag går emot oss tycker jag det är riktigt bra när samarbetet mellan domarna fungerar, lite ovanligt på denna nivån men jag är övertygad om att Marcus har ett finger med i spelet här. Surt för oss men säkert helt korrekt med assisterandes placering vid händelsen.

Vi går till vila med 1 - 1 men med en bra känsla av att vi löser detta i andra.

Finns några snubbar i laget som behöver omnämnande idag av helt olika anledningar, Vi börjar med Helle som jag inte sett lira så mycket boll sen landslagets fotbollskola på Svedalagården i Svedala IFs regi. Den killen dribblar av precis vem som helst närsomhelst och anledningen till det är att han inte själv vet vilken väg han skall ta, så underbart att se när han glider förbi den ena efter den andra.

Erik Feuk, en annan profil från fotbollskolan som gör det bra. Han blir lika sur idag som han blev som tioåring när jag uttalade namnet fel, killen heter FÖK och inget annat.

Nåja, den sista o värsta virrepannan spar jag lite på.

Andra halvlek och vi har bra känsla, dominerar spelet och skapar lägen men bollrackarna vill inte in förrän Teddi klätt av hela mittfältet och servat Andy som för ovanlighetens skull inte skjuter in både boll o målvakt, rundar snyggt keepern och lägger in ledningsmålet efter ca 60 minuter, har slutat notera själv men får nog börja igen eftersom Skånebolls server är något av det mest bedrövliga man kan försöka surfa på en lördag eftermiddag.

Dröjer till minut ca 70 när vi får en frispark utanför straffområdet, nr 9 Simon I drar på och nr 7 Simon H skarvar in bollen snyggt i nät. Här och nu har vi full kontroll och med lite skärpa hade vi puttat in minst tre bollar till. Tre pinnar och upp på kvalplats är en bra lördag.

Innan jag stänger detta med historiens värsta yrboll, Essfors inräknad, vill jag rikta ett stort tack till Rydsgårds AIF. I särklass det bästa mottagandet vi fått på en bortamatch. Ni gör saker bra och önskar er all lycka till i det fortsatta seriespelet.

Lasse kunde inte närvara förra matchen så en av junisarna fick låna nummer 8 den matchen, nu blir det lite knas eftersom junisen glömmer att lämna byxorna efter match. Till hela juniorlaget, lirar ni match med A-laget så lämnar ni kläderna till lagledaren.

Eftersom Lasses nummer 8 byxor var på vift får han nummer 3, vad är problemet tänker nog de flesta. Lasse har lirat i 8 flera år och blir helt ställd, Billing får hjälpa honom med påklädning med rätt nummer, gott så tänker man tills snubben skall bytas in och det står nummer 8 på byxorna, jösses vad hände här tänker man! Då kliver Billing in och berättar för Lasse, du har dubbla shorts på dig och därunder hittar vi nummer 3.

Kommer nog aldrig att sluta överraskas av dessa underbara människor som jag omger mig med, livet hade varit väldigt mycket tristare utan er.

På fredag gästar serieledarna Aggarpsvallen, kickoff 18.30 så missa inte detta!

Hälsar en varm o nöjd lagledare!

PS. Kappe är den vänligaste och snällaste människa jag stött på, när den killen påpekar att förra referatet var helt fel med flipperspel i straffområdet, kryper jag till korset och erkänner Kappes smörpass till målet. En lagledare kan också blunda ibland även om det är svårt att tro!