SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
P-09
Det blev en väldigt lång helg. 
2023-05-22 12:50

Det var inte annat än att man tittade i programmet innan man satte sig i bilen för färd mot Bjärred i fredags och funderade på när man skulle vara hemma. 

 

Jag lyckades som vanligt skapa ett logistiskt haveri i min familj utan dess like medan Svedala 09 vann match efter match efter match. Att det sedan rullade på under lördagen och söndagen imponerar ännu mer. 

 

När vi till slut stod där med en pokal där det stod vinnare av BIF-cupen 2023 var det nog en ganska bra sammanfattning av oss just nu. Vi kan ha lite svajiga prestationer i perioder men vi kämpar, sliter och hänger i för att sedan när det klaffar göra riktigt bra insatser. Den där grintan som jag kallar det (slå upp ordet i ett Italienskt lexikon om du vill där ser du ordet grus). 

 

Vad har då grus med detta att göra? Jo ordet används också som ett sätt att säga att man kanske inte funkar fullt på planen men då ser man till att hänga i och slänga grus i motståndarens maskineri. Detta gör vi alldeles utmärkt denna helgen. 

 

Detta visas kanske bäst upp i finalen i Anderslöv där killarna hamnar i tre måls underläge men på något vis hittar en väg tillbaka in i matchen. Otroligt starkt jobbat av samtliga och det är ju bara nesligt att inte ett ledningsmål kommer av bara farten på de chanser som skapas.

 

Så jag tackar spelarna för deras insats, föräldrarnas för deras och framförallt Allan som jag måste säga är oerhört rolig och passionerad i det han gör samtidigt som den stackaren får umgås med mig i tio timmar en fredag. Att han inte kör ihjäl mig med en lånad omärkt bil från Larsson bil visar på hans goda hjärta. 

 

Vi skall nu som tränare noga fundera igenom nästa steg. Nu har vi tagit ett steg eller kanske ett och ett halvt. Då är det viktigt att man inte är nöjd, går ner sig och känner sig nöjd. Utvecklingsmässigt finns det mycket att fundera på både som lag och individuellt så planeringen för hösten är i full gång och vi ber att få återkomma om det. 

 

Så summa summarum. Njut av detta till onsdag för sedan är det glömt, för att sedan plockas fram om en massa år när du har egna barn och känner att du behöver skryta om hur bra du egentligen var i fotboll för dem. Den bjuder vi på !!

 

Bilden må inte vara från Bjärred dock är den symbolisk då den är från  när Real vann CL i Kyiv 2018 i en tid som känns väldigt långt borta numera. 


Nyhetsarkiv
Tack för kaffet! 2024-02-20 00:40
Igång igen.2024-01-30 16:43
2023-10-24 18:42
Vi vilar måndag 22/52023-05-22 00:54
Vi är iväg!! 2023-03-24 21:42