SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svedala IF
F-09/10
Välkommen till F2009/F2010

Vi tränar tisdagar och torsdagar 18,30-20 på Aggarpsvallen Plan 3.

 

Är du intresserad av att börja träna med oss? Kontakta ungdomsansvarig@svedalaif.se

Future Cup
2024-04-02 12:44
Lagkapten Hedvig Skog med både medalj och pokal

Då har vi tillbringat påskhelgen på Future cup i Göteborg.
I gruppspelet möter vi Åsa,Jitex och B2000 från Danmark. Vi blir tvåa i gruppen med samma poäng som ettan men målskillnaden avgör.
I gruppspelet spelar vi väl inte vår bästa fotboll sett till kvaliten och tempot men det är ändå ett bevis på att vår lägstanivå är ändå är helt okej.
I semifinalen får vi möta Näsets SK ett fysiskt lag som blev bästa ettan av alla grupperna.
Vi hade en matchplan som tjejerna följde perfekt och resulterade i vinst med 5-2.
Vidare till final, som ni förstår blir spelarna slitna och får div skavanker i cupen med många matcher.
Men i detta laget biter man ihop när det är skarpt läge.
Vi ställs mot Sollentuna som vill ha mycket boll och vi låter dom ha detta.
Så länge dom är på egen planhalva och spelar sidled och vi ligger rätt i positionerna skapas det väldigt lite framåt från deras håll.
Vi kör på samma taktik och laguppställning som i semifinalen (varför laga något som funkar).
0-0 i halvtid efter några bra målchanser från vår sida.
I andra halvlek pressar vi bättre och detta ger utdelning med fyra mål, vinst 4-0.

Nöjd med hela laget både på och utanför planen!
Nästa utmaning för oss blir åttondelsfinalen mot Ängelholms FF i DM.

Leif Larsson.

Vi hade i alla fall tur med vädret.
2022-02-08 16:06

Då var det dags för första hemmamatchen i min regi och om inte annat hade vi i alla fall tur med vädret. Denna referens är till föräldrarna i gruppen som mycket väl känner igen tesen. För tjejerna blir det till att fråga dessa vad detta innebär. Dock får jag vara ärlig, vi gör det ganska bra efter förutsättningarna och i takt med att solen börjar lysa igenom det gråa täcket höjer vi oss i takt.

 

Det var ett lag präglat av lite återbud vilket skapat lite kaos i min planering men det löser vi. Det roliga med kaos som detta är att tjejerna på planen verkade helt obrydda och jag får se spelare på lite annorlunda positioner i perioder. Vi har testat lite nya saker som vi under ett par veckor jobbat med och visst syns det att det inte klickar helt men det syns också att det snabbt går framåt.

 

För visst har vi några problem i första perioden men efterhand tar det sig och i i slutet av matchen står jag och Tomas mest och garvar när det vi tränat på faller ut gång på gång. Visst kan man önska att några av bollarna som träffar virket i slutet skulle gått in men jag säger som en känd skidåkare. ”Desto mer jag tränar desto mer tur verkar jag ha”.

 

Därför kommer vi nu i träning att lämna försvarsspelet därhän även om fokus på match kommer att ligga där ett tag till.  Vi går nu in i en period där vi tränar så att de där bollarna går in istället.

 

Sist men inte minst adderar jag att det enda vi som tränare kan kräva är att vi inklusive jag gör vårt bästa på varje träning och match och i söndags kan jag verkligen inte klaga på inställningen!

 

/Jan