Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Svedala IF
FÖRÄLDRAINFO

Din roll som förälder 

Spelarna vill ha dig där !

För alla barn är det viktigt att mamma och/eller pappa såg räddningen, dribblingen, passningen eller målet som gjordes. Försök att som förälder titta på så många matcher och träningar som möjligt.  

Du som förälder påverkar mycket 

Spelarnas förhållande till idrott beror mycket på föräldrarnas inflytande och påverkan. Därför krävs det ett samarbete mellan ledare, förening och föräldrar för att nå ett så gott resultat som möjligt. Föräldrarna ska informeras om Svedala IF:s långsiktiga målsättning och i hur Svedala IF är organiserat.  

Vi vill att alla ska vara med 

På föräldramöten ska föräldrarna få information från föreningen, sina ledare och även ges möjlighet att utvärdera och påverka verksamheten. Vi vill att alla föräldrar ska vara engagerade på något sätt i vår verksamhet.  

En förutsättning för att kunna genomföra alla de arrangemang Svedala IF har är att föräldrarna är engagerade. Ni är tillsammans med våra ledare ryggraden i föreningen och utan er hjälp och ert engagemang blir det svårt att bedriva föreningsverksamhet. 

 

Att tänka på med träning 

  

Du är viktig men ledarna är ansvariga 

Det är av stor vikt att föräldrar stöttar och uppmuntrar spelarna, men också accepterar att det är ledarna som är ansvariga när barnen och ungdomarna tränar eller spelar match.  

 Ledarna ska främst coacha för att utveckla spelare  

Tänk som förälder på att undvika att berömma ena gången och kritisera nästa beroende på resultatet av prestationen. Uppmuntra ansträngning och prestation. 

Gärna träningsflit men frisk 

Föräldrarna ansvarar för att endast friska barn kommer till match och träning. Barnen ska ha kläder efter väder. 

 Rätt utrustning 

Se till att ditt barn har funktionell och förnuftig utrustning. 

  

Att tänka på vid matcher 

  

¢  Ledarna uppmanas att coacha för att utveckla, inte för att vinna. Alla måste tänka på att inte berömma ena gången och kritisera nästa beroende på resultatet av prestationen 

¢  Uppmuntra alla spelare under match - inte bara ditt barn. Uppmuntra ansträngning och prestation.  

¢  Ge inte ditt eller andras barn instruktioner under match - det sköter ledarna  

¢  Uppmuntra i både med- och motgång - kritisera inte  

¢  Respektera ledarnas matchning av laget  

¢  Se domaren som en vägledare - kritisera inte hans/hennes bedömningar 

¢  Stimulera ditt barns deltagande - pressa inte  

¢  Ge inte ditt barn pengar, godis eller annan belöning för gjorda mål. Det förstör för lagspelet.  

¢  Tänk på att det är ditt barn som spelar fotboll - inte du ☺ 

¢  Fråga om matchen var spännande och rolig - inte om resultatet    

Lite annat  

 

Sponsorer är viktiga  

Vi hjälps åt att se till att spelarna alltid bär Svedala IF:s kläder vid seriematch, cuper eller träningsläger och därmed visar eventuella tryck som finns på våra matchställ med sponsorer 

Om möjligt, ordna sponsorer till föreningen, vi har en sponsorgrupp som går bra att kontakta om man har frågor om detta. 

 

Vi vill alla göra det bra 

Visa respekt för det arbete som klubben lägger ned – bakom det arbetet ligger många timmar och engagemang som kanske inte syns utan bara finns och fungerar. 

Betala in medlems- och träningsavgift enligt utsänd faktura så slipper barnen att bli drabbade med avstängningar från träning och matchspel. Viktigt att detta är inbetalt för att försäkringen för spelaren ska gälla.  

Se till att era barn INTE använder sin mobiltelefon i omklädningsrummen. Svedala IF har bestämt att ALLA MOBILTELEFONER ska vara nedpackade i spelarens väska så länge man befinner sig i omklädningsrummet tillsammans med sina lagkamrater. Väldigt viktigt att ni talar med era barn om detta och att det respekteras av alla.

Synpunkter 

Eventuella synpunkter angående verksamheten framförs enligt dokumentet i Blå Tråden som heter ”Synpunkter på verksamheten”.  

 

Föräldragrupp: Hur ni lägger upp arbetet 

  

ª  Ert lag ska bilda föräldragrupp senast vid 7 års ålder.  

ª  När något ska genomföras, lägg ut schema och skicka i god tid till alla, sen får var och en ordna om tiden inte passar. Förutsätt att alla ställer upp! 

ª  Kom ihåg att det mesta har gjorts förut, fråga gärna åldersgruppen före som nyss gjort det ni ska göra. Annars fråga U-ansvarig. 

 

 

Som förälder till spelare i Svedala IF ska du göra följande:

  

-          Alla lag i vår ungdomsverksamhet kommer troligtvis ha en kioskvecka på Aggarpsvallen med start 2019. För dig kan det innebära två gånger per år i kiosken. För oss alla innebär det en mötesplats med möjligheter för alla att träna och spela samt som en social arena där alla åldersgrupper kan träffas under naturliga former. De kostnader som tidigare funnits för kioskpersonal tillfaller i så fall ungdomsverksamheten om detta genomförs. 

-          Att medverka aktivt av försäljningar som klubben anser att lagen/spelarna ska göra för att överskottet ska gå till fortsatt utveckling av klubben och dess medlemmar och ledare.

-          Att sälja vårt SIF-häfte som kommer ut en gång per år. Max 3 häfte / spelare delas ut. Förtjänst 75% av vinsten till lagkontot och 25% till gemensamt föreningskonto. 

 

-          Att vara delaktig och aktiv i övriga försäljningar och arrangemang som föreningen tillhandahåller för att lagen ska kunna tjäna pengar till sitt lagkonto. Förtjänst enligt ovan. 

 

-          Att vara behjälplig vid aktiviteter som lagen gör till sponsorer om detta krävs samt att vara behjälpliga vid aktiviteter som laget har, ex cuper m,m 

 

-          Att under 12 v fr mitten av Maj – första onsdagen i Augusti vara behjälplig på vårt bilbingo som kioskförsäljare, kontrollant, brickförsäljning eller vad som efterkrävs. Gäller lagen i åldrarna 8 + 9 år. Två - fyra föräldrar vid varje tillfälle och lag ska vara närvarande (kan variera år från år beroende på vilka lag vi har att tillgå). För detta sätts pengar in på lagkontot. Schema skickas ut till respektive lag med tider som ska bemannas. 

 

-          Att bemanna Papricaloppet, ett samarbete med ICA-Karlsson o Roslättskolans idrottsförening, där allt överskott oavkortat går till barncancerfonden. Föräldrarna i lagen som har barn som är / ska bli 7 år ska bemanna detta evenemang som brukar arrangeras i Maj / Juni. Ansvarig för detta arrangemang är ICA-Karlsson. Det ska vara minst 12 personer under dagen från Svedala IF.

 

-          Att vara behjälplig att tvätta lagets matchkläder enligt ledarnas önskemål och eventuellt schema. Alla lag tvättar sina matchkläder utom seniorsektionen. Ingen ersättning utgår för detta av föreningen. 

 

-          Att när/om du handlar på ICA-Karlsson i Svedala registrerar ditt köp med en speciell tag som ni erhåller av Svedala IF. Föreningen erhåller 1% av dessa åtgärder ni gör så vi är tacksamma för detta då det genererar mycket pengar till föreningen i intäkter. 

 

Se till att alla hjälps åt att uppnå detta. Ju fler som hjälper till och engagerar sig desto roligare blir det, samt mindre jobb för varje person. ”Köpa sig fri” finns inte i Svedala IF, utan det är den fysiska hjälpen och närvaron som är önskad. Tillsammans blir vi starka och vi får en mycket trevligare känsla i föreningen.  

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

  

  

  


 
SPONSORER
STÖTTA SVEDALA IF